Furor Teutonicus
https://www.furorteutonicus.eu/2021/02/09/de-foute-appjes-van-thierry-wat-doet-dat/
Export date: Wed May 19 1:54:07 2021 / +0000 GMT

De foute appjes van Thierry, wat doet dat?
Beste Thierry,

Je bent een racist, zeggen ze. Appjes en dingen uit jouw privé-sfeer bewijzen dat, zeggen ze. De Elsevier, correctie, de EW, heeft appjes ontdekt van een jaar terug. Heftig: persoonlijke appjes. Laten we er 's wat uit tevoorschijn pakken:
Zo zei Baudet op 29 juli afgelopen jaar tegen zijn partijvrienden dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75. (bron 1)

Foei! Daar moet ik wat van zeggen, wat ik zo ook doen zal. Maar eerst wat anders.

De aasgieren.

De hyena's.

De linkse opdringerige persmuskieten die zich bijna kwijlend om jou heen verzamelen, omdat er weer door henzelf gemaakte “ophef” is over een persoonlijk appje. Natuurlijk hoeven ze jou of anderen niet diepgravend op inhoud te bevragen. Daar hebben ze immers niet voor gestudeerd. Trouwens, hun opdrachtgevers vinden dat ook niet interessant. Wat een mooi inkijkje in het werkethos van de media! Filmpje:

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=DwtcAX14We8 2De timing is opvallend. Nog iets meer dan een maand te gaan voordat we weer verkiezingen hebben. Je zou bijna denken dat niet niet toevallig is. Wat leren we hiervan? Kennelijk ben je een bedreiging en kun je op inhoud niet goed bestreden worden. De gebruikelijke tweede tactiek heet dan karaktermoord. Hoe harder je jezelf verdedigd, hoe meer je tegenspartelt, hoe vaster de haak komt te zitten. Heel goed dat je daar niet in trapt. Heel goed dat je niet ingaat op idiote en irrelevante vragen.

Je stelt terecht dat je afgerekend wilt worden op je activiteiten in het publieke domein. Jouw private domein is, zoals het woord ook zegt, een ander domein. Daar zijn uitzonderingen op, maar informele gesprekken en appjes met vrienden zijn precies dat: informeel en persoonlijk.

Hannah Arendt had het over drie domeinen: een privaat domein, een publiek (politiek) domein, en een sociaal domein 3. Dat sociale domein kwam pas later, tussen het private en het politieke in, maar zou dreigen de andere twee domeinen te verdringen. Dat zou niet alleen leiden tot het verlies van het private domein, maar ook tot verlies van werkelijke politiek waar het denken en de actie nog betekenis zouden hebben. Precies dat zien we voor onze ogen gebeuren. Sociale regels over private appjes worden tot politiek verheven.

Maar Thierry, dit is geen liefdesbrief. Ik zou nog terugkomen op dat (vermeende) rassenverhaal van je. Nu zijn er wel mensen die zeggen, “er bestaan geen rassen”, maar diezelfde mensen hebben vaak de mond vol over racisme dit en racisme dat en er kan nu eenmaal geen racisme bestaan zonder rassen. Ik vind de term ook weinig precies en heb 't liever over etnisch-geografische groepen, maar soit, laten we jouw vermeende bewering factchecken.

Je zou beweerd hebben dat blanken gemiddeld een IQ hebben van 110, Hispanics 90, en Afro-Amerikanen 75. Volgens mij klopt dat niet. Hieronder zie je een grafiekje dat ooit bij het Wikipedia lemma Race and intelligence 4 stond.

Race and IQ
Normal distribution showing results of studies comparing races and ethnic groups with IQ among U.S. test subjects show differences in average test scores, though the distributions overlap, as seen in this graph based on Reynolds et al. 1987. (Via Wikipedia, 2006.)


Je schat Afro-Amerikanen te laag in, en blanken net iets te hoog. Nouja, het is je vergeven, het was immers een onbelangrijke private chat en we weten niet eens zeker of jij dit wel beweerd hebt.

Omdat niet iedereen grafieken begrijpt, even opletten. Duidelijk is dat de Aziaten iedereen verslaan voor wat betreft het gemiddelde IQ. Let wel, een Afro-Amerikaan kan een genie zijn, en een Aziaat een domme prutser. Alles kan, want bijna niemand is gemiddeld. En in hoeverre 't erfelijk is, of afhankelijk van culturele factoren en voeding en scholing, dat is ook nog een discussie. De erfelijkheid zit, heb ik 's gehoord, ergens tussen de 30% en de 70%. Oftewel, we weten er maar weinig van.

Trouwens, rassen bestaan niet (volgens veel linkse mensen). Tenzij je iets of iemand van racisme kunt beschuldigen, dan bestaan rassen toevallig weer even wel. Vraag maar aan die journalisten, die kwijlen daar altijd goed op.

Je durft feiten te benoemen. Dat is al heel wat. En de linkse pershyena's zitten fanatiek achter je aan. Dat pleit voor je. Toch twijfel ik nog of je mijn stem krijgt, ondanks mijn FvD lidmaatschapspasje. De BoerBurgerBeweging (BBB) doet het heel aardig en ik heb nu eenmaal wat met de agrarische sector. Je hebt aan de PVV een stevige concullega. En de Piratenpartij vind ik wel leuke standpunten hebben over digitale burgerrechten. Maar ik zal je bij deze een belofte doen. Als de pers nog een keer zo gretig achter je aan gaat, dan krijg je hoe dan ook mijn stem. Fuck them.

Bovendien is zulk achterbaks gedrag het bewijs dat ze jou als gevaar zien. Het is goed als jij gevaarlijk bent voor ze. De corruptie, het gebrek aan loyaliteit aan Nederland, het continue falen, het toneelspel, het getover met “onafhankelijke” en “wetenschappelijke” rekenmodellen, de vriendjespolitiek, de gedragsmanipulatie samen met de pers: ik ben het meer dan zat.

Toch even over racisme. Je hebt feiten, zoals IQ verschillen, en je hebt gedrag, waarmee ik bedoel hoe je mensen persoonlijk benadert. De feiten moet je gewoon kunnen noemen. Gemiddelde IQ verschillen zijn relevant om gemiddelde socio-economische verschillen te verklaren. Als negers gemiddeld slechter presteren dan Aziaten, komt dat niet per se omdat ze minder kansen krijgen of gediscrimineerd worden: aanleg speelt ook een rol. Persoonlijk gedrag staat daar los van. We behandelen een individu als een individu, tenminste als hij of zij zichzelf ook als individu opstelt en zich niet nadrukkelijk als vertegenwoordiger of lid van een bepaalde groep presenteert.

Daarnaast mag je persoonlijke voorkeuren hebben. Dat is het private domein. Aboutaleb mag een voorkeur hebben voor wat betreft de afkomst en levensovertuiging van de liefdes waarmee zijn kinderen thuiskomen. Het is in het private domein niet ongebruikelijk om etnische, culturele of religieuze voorkeuren te hebben. Mensen zijn daar vrij in.

Tweet van Shashi
Een tweet 5 van Shashi Roopram.


Angst voor racisme kan belemmerend werken. Een persoonlijk voorbeeld. Ik studeerde nog op 't AMC en er kwam een gaststudent uit Kenia iets vertellen over een project waar hij mee bezig was in zijn eigen land. Het ging over een informatiesysteem om medische gegevens in kleine dorpjes bij te houden. Eerlijk gezegd was zijn oplossing, hoewel praktisch, wel wat geïmproviseerd. Ik zag mijn medestudenten twijfelend kijken, maar niemand stelde kritische vragen. Misschien waren ze bang om racistisch over te komen. De ongeschreven regel is: geen kritische vragen richting mensen uit Afrika, want whatever. Niet getreurd, ik vuurde mijn vragen af. Na afloop had ik een leuk gesprek met die jongen; mocht ik ooit naar Kenia gaan, dan moest ik maar langskomen. Heerlijk, als je niet zo krampachtig hoeft te doen. Dan kan interactie ontstaan. Dan kan het over inhoud gaan.

Dat wordt je niet gegund, Thierry. Je moet en zult dezelfde politiek-correcte kramp hebben als de huidige gehersenspoelde mainstream. Hun wereldbeeld, ja zelfs hun hele systeem zou in elkaar storten als we ontspannen met elkaar en met feiten zouden omgaan.

De synchronisatie en integratie van instituten, politiek, pers en social media riekt naar een totalitair stelsel zoals we dat helaas in de eerste helft van de vorige eeuw zagen in o.a. Duitsland en Rusland. We kennen de verhaallijnen van Orwell's 1984 en Huxley's Brave New World. Angst bij de massa heeft het autoritaire fascisme mogelijk gemaakt, en elementen daarvan zien we rondom de COVID-19 aanpak. Rancune heeft het socialisme en communisme uit de hand laten lopen, resulterend in mensen die “meer gelijk” zijn. Het huidige journaille werkt in op angst met paniekberichten over corona, en werkt in op rancune en sociale spanning door hysterische berichtgeving over vermeend racisme. Ondertussen wordt in Davos gespeculeerd over een Great Reset. Dit is geen tijd om ons af te laten leiden door futiliteiten. Er staat veel op het spel.

Ik blijf me verbazen over mensen die zich emotioneel laten triggeren door futiliteiten en journalistieke frames. Die mensen hebben te weinig abstractievermogen of te weinig emotionele controle om op inhoud, feiten en logica te concentreren en het grote plaatje te zien. Inhoudelijkheid, mensen, inhoudelijkheid, ongeacht je politieke voorkeur. Zet die TV uit. Anders verzuipen we in de modder.

Nouja, “we”. Die Great Reset valt voor mij persoonlijk eigenlijk niet eens zo slecht uit, ook al heb ik kritiek 6. Ook de COVID-19 lockdowns 7 raken me amper. Ik vermaak me opperbest en geniet van goede dingen. Dit soort stukjes trekt altijd extreemlinks tuig aan waardoor ik weer voor van alles geframed 8 wordt, maar ik hou teveel van dit land om dan maar te zwijgen. De mensen die zich laten opjutten hebben meer kans in de modder te geraken dan ikzelf. Tot hen zeg ik: breek los van de mediabetovering! De kunstmatige wereld die we gebouwd hebben is niet geworteld in onze natuur.

Winterlandschap op Terschelling.
Winterlandschap op Terschelling.
Excerpt: Weer fophef over appjes rondom Baudet... Hijgerige media; een paar weken voor de verkiezingen. Zo komen we als samenleving in de modder. Doorbreek dat!
Links:
  1. https://www.geenstijl.nl/5157618/nieuwe-screenshot s-appjes-thierry-baudet-wil-jij-dat-je-zus-met-een -neger-thuiskomt/
  2. http://www.youtube.com/watch?v=DwtcAX14We8
  3. https://www.furorteutonicus.eu/2016/09/06/the-huma n-condition-van-hannah-arendt-een-introductie-in-t hemas/
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligenc e
  5. https://twitter.com/ShashiRoopram/status/135913444 3953397765
  6. https://www.furorteutonicus.eu/2021/01/27/boeren-e n-the-great-reset/
  7. https://www.furorteutonicus.eu/2021/01/28/netwerks imulatie-lockdown-helpt-niet-snel-tegen-virusversp reiding/
  8. https://www.animamundi.eu/kafka/
Post date: 2021-02-09 20:39:53
Post date GMT: 2021-02-09 19:39:53

Post modified date: 2021-02-09 22:29:53
Post modified date GMT: 2021-02-09 21:29:53

Export date: Wed May 19 1:54:07 2021 / +0000 GMT
This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com