Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo

Doneer

Deze site was en blijft vrij toegankelijk. De server staat thuis; kosten en tijd draag ik zelf. Donaties zijn welkom nu ik kanker heb, met vrijwel geen overlevingskansen. Ik probeer wel nieuwe en niet vergoede therapievormen om mijn levenskwaliteit nog wat langer goed te houden, zodat ik ook dingen kan afronden. Mijn inkomsten zijn weggevallen, terwijl mijn uitgaven gestegen zijn. Meer over mijn situatie onderaan deze pagina. Als je een klein bedrag wil bijdragen (waar je een “appel en een ei” van kopen kunt, meer hoeft echt niet) is dat natuurlijk welkom. Dat kan per bankoverschrijving of via Bitcoin.

Bankoverschrijving

IBAN: NL52 ABNA 0531 7288 89
t.n.v. Evert Mouw

Bitcoin

BTC: bc1qqv2s8dur83nglsydgjqe8eqtynd2cvss8lcm3v

bc1qqv2s8dur83nglsydgjqe8eqtynd2cvss8lcm3v

Ziekte en financiën

Hoelang ik nog te leven heb is ook voor mij niet duidelijk, maar de oncoloog geeft me niet heel veel tijd meer. Het kan ook ineens sneller gaan.

De afgelopen tien jaar zat het me nogal tegen, zowel maatschappelijk (onmogelijke politiek met impact op wonen en werk, belasting op landopbrengst van 150%, het ging maar door) en privé (stervende ouders, het ten onder gaan van een eeuwenoud boeren- en herdersgeslacht waar ik een laatste telg van ben, en nog heel veel meer toestanden). Ik kon daardoor niet werken, niet gezond leven, niet rekenen op vaste zekerheden, en moest op eigen vermogen interen.

Ook mijn vrouw zat in onhandige omstandigheden, op een vakantiepark i.v.m. haar huisartsenopleiding. Daarna een half jaar geen woning en dus geen punten; nu minder uren en idem. Of ze op termijn als huisarts kan blijven werken is onzeker (te weinig punten) dus we kijken al naar (kostbare) omscholing, hoewel dat met alle huidige stress en omstandigheden lastig is.

Ik heb recentelijk landbouwgrond moeten verkopen om te overleven. Dat leverde wel een goede prijs op. Het zal voorlopig wel weer even gaan, maar fundamenteel is de situatie financieel ongezond.


Ilustration of “The Man with the Twisted Lip”, which appeared in The Strand Magazine in December, 1891. Original caption was “HE IS A PROFESSIONAL BEGGAR.” By Sidney Paget (1860–1908).