Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Het CDA is een muis

Dilory was a mouse in a big brown house. Zoals het CDA als muisje in het grote Kabinet zit en daar alle profiel verliest. Het mag nog even van de kaas snoepen, kaas in de muizenval, een val die dicht zal klappen bij de volgende verkiezingen.

Doorgaan in de huidige coalitie? Er is geen bewegingsruimte. Een beetje sjoemelen of het doen van vrijblijvende suggesties is niet langer genoeg. Als het CDA niet heel snel uit de coalitie stapt zal het al snel geïsoleerd raken van zowel de eigen achterban als van de Haagse realiteit.

Het CDA had, en heeft nog steeds, leden en politici van grote klasse. Maar zulke goede mensen lijken steeds meer vast te lopen in hun eigen partij, die op zijn beurt vast zit in deze onmogelijke coalitie.

Draait het nog om principes en belangen, of gaat het enkel nog om enkele beroepspolitici die zichzelf hoereren voor hun carrières?

Dilory was a mouse in a big brown house
She called herself a hoe
With the money money flow

Een uitgebreide analyse is niet nodig. Je hoeft maar alle boerenvlaggen te zien, de opstandige CDA-bestuurders in de regio, de weglopende leden, of de rampzalige cijfers in de peilingen. Vooral de BBB, maar ook andere clubs staan klaar om de functie van het CDA over te nemen. Onbegrijpelijk dat het CDA zelf niet meer lijkt te willen; het lijkt een soort metaalmoeheid.

Stapt het CDA uit de coalitie? Dat durven ze vast niet. Andere vraag dus: Welke albatros gaat het CDA opsmikkelen? Reacties kun je hieronder kwijt 🙂

AronChupa, Little Sis Nora - I'm an Albatraoz | OFFICIAL VIDEO

🔗 https://youtu.be/Bznxx12Ptl0


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.