This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Sun Aug 7 19:02:34 2022 / +0000 GMT

Open brief stikstofdossier aan Johan Remkes (gespreksleider)
Naar aanleiding van de uitnodiging van Johan Remkes om tot overleg te komen over het stikstofdossier heb ik een open brief geschreven waarin ik uitgebreid inga op zowel de context als de soms technische aspecten van het stikstofdossier en de huidige maatschappelijke onrust die daarbij gepaard gaat.

Je kunt mijn brief hier downloaden: aan_gespreksleider_stikstofdossier_remkes.pdf

Uiteraard mag de brief vrij verspreid worden. De brief heb ik op 30 juli 2022 conform de contactgegevens in de uitnodiging naar het secretariaat van Johan Remkes gestuurd.

Als je aanvullingen of kritiek hebt op mijn brief, dan kun je die hieronder bij de reacties kwijt. Als je een agrarisch belang hebt, dan wil ik je echter vragen om je inhoudelijke commentaren tevens te sturen naar het secretariaat van Johan Remkes, zodat ze meegenomen kunnen worden op de juiste plek.

Correcties  • Pag. 9: "lege KDW's" moet zijn "lage KWD's"; hoewel ook "lege" de lading wel dekt ;-)

  • Pag. 2: "overlag" moet zijn "overleg"


Aanvullingen


Deze informatie haalde het niet voor de open brief omdat ik het te laat zag of omdat de toch al lange brief anders echt te lang zou worden. Ik zet het hieronder als ik denk dat het wel echt de moeite waard is.

Inhoudelijke aanvullingen door André Meekes

Zie zijn opmerkingen onderaan bij de reacties.

Zogenaamde "natuurschade"

De heide en open gebieden op de Veluwe verdwenen toen er minder mensen waren (5e eeuw). De natuur kwam weer terug. Moderne ecologen noemen dat nu "natuurschade".

Bron: Landschapsbiografie van de Veluwe, door Jan Neefjes (2018) voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer.


Stikstof voor dummy's; college van Kees de Lange

Deze fysicus weet in eenvoudige bewoordingen de chemie van het stikstofverhaal uit te leggen, zin van onzin te scheiden, en toe te lichten waarom we in Nederland zulke strenge stikstofnormen hebben. Je moet er wel even voor gaan zitten ;-)

YouTube Video: YouTube.com/watch?v=SNBGHhLvSIwVolg Kees de Lange ook op Twitter: @Infocadl2015

De perifere proteststem vs. de Randstad

Caspar van den Berg deed onderzoek naar regionaal maatschappelijk onbehagen en de perifere proteststem. Zie zijn twitterdraadje.

Op maandagavond nog geen ontvangstbevestiging

Het is nu maandag 1 aug. kwart voor acht 's avonds en ik heb nog geen ontvangstbevestiging of andere reactie ontvangen van het secretariaat van Johan Remkes. Mijn mail werd wel goed verstuurd:

https://twitter.com/evert_mouw/status/1553424581909745664
Excerpt: Open brief aan Johan Remkes, gespreksleider stikstofdossier, waarin ik uitgebreid inga op zowel maatschappelijke context als op technische aspecten.
Post date: 2022-07-30 18:12:07
Post date GMT: 2022-07-30 16:12:07
Post modified date: 2022-08-02 11:20:36
Post modified date GMT: 2022-08-02 09:20:36
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com