Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 6 min

Apenpokken veroorzaakt door coronavaccins

Alhier het “bewijs” dat de uitbraak van apenpokken veroorzaakt is door vaccins tegen corona. Onder de foto zal ik het nog even toelichten.

astrazeneca_adeno_chimp

Het adenovirus is een onschuldig virus. Dat is gewonnen uit chimpansees, jazeker zijn dat apen, maar het adenovirus is dus geen apenpokkenvirus. In dat adenovirus heeft AstraZeneca wat ingebouwd waardoor het virus ook het zogenaamde “spike” eiwit ofwel S-eiwit van het coronavirus aanmaakt. Jouw lichaam maakt dan antistoffen (en geheugencellen, hopelijk) tegen dat S-eiwit. Als er dan later een coronavirus naar binnen komt in jouw lijf, dan heb je dus afweer tegen dat coronavirus, omdat alle coronavirussen het S-eiwit dragen.

Nadeeltje is dat het coronavirus snel muteert, vooral het S-eiwit. Verder had het AstraZeneca vaccin diverse nadelen zoals bloedklontering, dus zowat iedereen is het laatste jaar met de genetische mRNA vaccins van Moderna en Pfizer gevaccineerd.

Kortom, nee, van het chimp-adenovirus van AstraZeneca loop je geen (apen)pokken op, als je het trouwens al kreeg want meestal werden de vaccins van Moderna en Pfizer gebruikt.

Minder weerstand

Dan kun je nog zeggen dat die mRNA vaccins je weerstand verlagen. Dat is ook zo, hoewel het effect vooral tijdelijk is; na drie maanden lijkt de balans en hoeveelheid van je immuuncellen weer normaal en zit het mRNA spul ook niet meer in je lymfesysteem.

Ook minder weerstand kun je krijgen door stress, weinig beweging, veel binnen zitten, nouja het hele lijstje. Als “minder weerstand” de grote factor zou zijn, zou je verwachten dat juist bij verzwakte personen het apenpokkenvirus als eerste toeslaat — maar dat doet het niet (komen we zo op).

Verreweg de meeste mensen zijn langer dan drie maanden geleden gevaccineerd. Dat dan nu ineens, juist nu mensen ook aansterken zo in de lente-zomer, een apenpokkenvirus zou profiteren van de verzwakte weerstand is niet zo waarschijnlijk.

Verspreidingspatroon

Maar wat het echt onwaarschijnlijk maakt is de manier waarop het apenpokkenvirus zich verspreid. Het zijn bepaald geen mensen die meestal een zwakke weerstand hebben die vooral getroffen zijn; in deze nog prille golf zijn het vooral jonge mannen die het pokkenvirus oplopen.

En dat zijn ook nog eens in grote meerderheid homoseksuele en biseksuele mannen. Zou dat een verklaring zijn? Volgens de WHO verspreid het pokkenvirus zich normaliter niet zo snel, en gaat het deze keer vooral via seksueel verkeer. Zou dat “pride” festival op de Canarische eilanden, met tachtigduizend deelnemers, er wellicht iets mee te maken hebben? Ook de eerste gevallen in Nederland zijn te herleiden naar een “fetisch” feestje in Antwerpen.

Dat feest met 80.000 deelnemers (!!) vond plaats tussen 5 en 15 mei jongstleden. Een jong, internationaal, seksueel actief publiek. En dan geen vaginale seks, maar veelal ook anale seks, waarbij de kans van overdracht van het virus heel erg veel groter is. Na afloop van dat grote evenement duiken internationaal in veel Westerse landen ineens per land enkele tot tientallen gevallen op. Dat past precies bij de datum van het feest, de aard van het feest, het internationale publiek van het feest, en het publiek van het feest. Vier keer raak.

Wappiepsychologie en desinformatie

Uiteraard denken veel wappies daar anders over. Het komt door het coronavaccin! Tuurlijk! Als je jouw teen stoot komt het ook door het coronavaccin! We zijn “wakker” dus doen oogkleppen op en zien alleen nog maar complotten! Logica is voor sukkels!

Ze hebben wel een excuus; wappies hebben de afgelopen twee jaar heel wat vaker gelijk gekregen dan, zeg, lezers van de Volkskrant of de Trouw of, erger nog, mensen die veel TV kijken. Sinds de farmaceuten leuk kunnen verdienen aan vaccins lijkt het erop dat de klassieke wetenschap m.b.t. het bestrijden van infectieziekten overboord is gegooid. Alleen in Zweden deden ze aan de al tientallen jaren oude vertrouwde en beproefde wetenschappelijke methode. De meeste andere landen deden een “follow the science”, wat je moet lezen als een “follow the paid, political, institutional science”.

Overheidsinstituten, inclusief zelfs het RIVM, NCTV en delen van de Nederlandse defensie, zouden wel even gaan bepalen wat “desinformatie” was. Eerlijk gezegd vind ik de wappies een stuk sympathieker en opener dan deze nieuwe vorm van… laten we het houden op iets dat we in de jaren ’30 van de vorige eeuw ook zagen.

Maar dat ontslaat wappies niet van de plicht om de beide benen op de grond te houden en logisch te blijven nadenken. Tachtigduizend jonge feestende en dikwijls anaal neukende mensen, vaak wisselend van sekspartner, op een internationaal evenement, dat is niet alleen een feest voor mensen maar ook voor virussen.

Ja maar… A-lijst! Wuhan! Dingen!

Yep, die apenpokken staan op de A-lijst. Ik vind dat het ook wel een B1-classificatie had kunnen krijgen; de minister kan de burgemeesters best bewegen om meldingen door te geven. Ik mag hopen dat dit een eerste reactie is die binnen enkele weken tot een maand meer stabiel wordt. Op dit moment weten we nog niet veel. Want…

Het alternatieve scenario, onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk, is dat de bijzonder internationale en snelle verspreiding van deze apenpokken niet veroorzaakt wordt door die tachtigduizend pridemensen, maar door een mutatie van dat virus. Dat kan een natuurlijke mutatie zijn. Maar er zijn ook meerdere biolabs aan het knutselen geweest met diverse pokkenvirus. Ook Wuhan, daar werd zelfs specifiek met het apenpokkenvirus gespeeld. Verder zijn er geruchten over biolabs in Oekraïne.

Er zijn ook veel mensen die zeggen dat deze uitbraak gepland is. Bill Gates zou iets over pokken gezegd hebben afgelopen november, en bovendien was er een tabletop game van wat mensen die in 2021 oefenden met beleidsopties voor een uitbraak. En ja, precies midden mei zou die aanval zijn! De dames en heren deden hun scenario-oefening in mei 2021, dus dat ze dan een jaar later prikken is niet zo gek. Dat ze in 2021 een denkoefening doen terwijl de halve wereld plat ligt met corona en terwijl het de pokkenfamilie inderdaad een blijvend risico vormt, zeker in de context van bioterreur, dat vind ik ook niet zo gek. Ik ben wel blij met mensen die anticiperen op ellende.

Aanval in mei 🙂

Het alternatieve scenario is onwaarschijnlijk omdat we nu zo’n snelle internationale verspreiding zijn die op dit moment beperkt gebleven is tot juist jonge mensen met veel weerstand, en tot juist vooral homoseksuele mannen, en tot juist vooral bezoekers van genoemde grote feesten. Ik herhaal het nog maar even want ik weet uit ervaring dat als een wappie eenmaal op “aan” staat, hij/zij niet snel meer “uit” gaat…

En hoe verder?

Alsof ik een glazen bol heb. Een paar mogelijkheden, van waarschijnlijk naar onwaarschijnlijk:

  1. Veel angstklopperij, gesteund door mensen en instituties en bedrijven die daar belang bij hebben.
  2. Apenpokken zal snel weer verdwijnen aangezien het verpreidingsmechanisme vooral te koppelen is aan seksuele activiteiten.
  3. We hebben een nare mutatie (natuurlijk of biolab doet er niet toe) en dan zijn we de sjaak en krijgen we weer een hoop angstporno, modeldenken, lockdowns, irrationeel “follow the science” (en censureer echte wetenschap) geblaat van de mainstream media, je weet het wel. Je zou naar Zweden kunnen verhuizen, of naar Florida.

Zullen we het de komende weken eerst maar ’s rustig aanzien? Kijken of het uitdooft of toch onverwachts verspreid? Beperkte noodmaatregelen accepteren zolang we niet weten waar we precies mee van doen hebben? Geniet, als het even kan, lekker buiten van de mooie dagen die hopelijk nog komen! Liefst samen met vrienden, familie en geliefden, en een goed boek behoort ook tot die categorie 😉

P.S.: De eerste opmerkingen van wappies die zich aangesproken voelen zijn alweer binnen. Als je je aangesproken voelt, mooi! Doe er dan wat mee. Als persoon en als groep worden de ooit redelijke en verstandige critici, juist door de doofstomme houding van de mainstream instituties, zelf ook steeds extremer en — helaas — minder overwogen en minder geloofwaardig.


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.