Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Louise
  ⬩  
⏱️ 8 min

Corona is een moddervet businessmodel

Dit verhaal van een verpleegkundige trof mijn aandacht. Het doet authentiek aan en kan daarom van waarde zijn voor het debat dat helaas door de vele censuur en de hoge sociale druk niet vrij en rationeel gevoerd kan worden. Ze plaatste dit afgeschermd op haar Facebook tijdlijn, met het verzoek haar verhaal te kopiëren en te delen. Vanwege de censuur werk ik daar graag aan mee, zelfs als het verhaal zelf in mijn ogen iets neutraler verteld had kunnen worden. Terwille van de leesbaarheid heb ik haar verhaal licht geredacteerd. – Evert

Louise

Louise **** werkt als verpleegkundige op in een groot ziekenhuis (bekend bij dit weblog; op verzoek zijn enkele details verwijderd.)

Geschreven door Louise, januari 2022

Wij dragen in het ziekenhuis alleen bij coronapatiënten die zuurstof krijgen het dure FFP2 masker en ‘pakken ons zelf in’. Geen zuurstof? Dan mag de deur van de kamer open staan en dragen we het ‘doodgewone’ chirurgische masker en handschoenen. Ik durf dat hier te schrijven aangezien het voor patiënten en bezoekers evenmin een geheim is en dus gedeeld mag worden.

En nu moet iedereen ‘buiten’ die dure maskers op? Steeds weer de grens een beetje opschuiven? Steeds een klein beetje geven (winkels onder allerlei voorwaarden open) en dan straks snoeihard 2G er in hakken? Gelukkig is het ziekenhuis tegen 2G op de werkvloer en wil ik een lans breken voor onze CEO **** die zich steeds weer kritisch durft uit te spreken in de media voordat ik mijn observaties wbt het grote plaatje uit.

Money money money money money!

Corona is inmiddels een moddervet zeer winstgevend businessmodel geworden. Naakte waarheid. We worden met alle niet meer uit te leggen maatregelen keihard belazerd. Genaaid en gemanipuleerd door leugens en propaganda. Tot we op de knieën liggen voor het o zo foute medisch ‘deugpapiertje’.

Waarom o waarom is Nl zo f.ck.ng lijdzaam. Waar is onze ruggengraat in godsnaam. Ons gezond verstand? Wanneer gaan we massaal nee zeggen tegen deze compleet onverantwoorde medische dwang? Crucify me. Ik ben klaar met zwijgen. Ik zwijg al maanden omdat er steeds mensen klaar staan om me de kop af te hakken, de bek te snoeren. Ga je gang. Negeer me. Zeg dat het bullshit is. Ontvriend me. Als je je kop in het zand wilt steken be my guest. Ik zwijg niet meer.

Wat was het ook al weer? Alleen de domme laag geletterden hebben kritiek? Na 4 decennia in de zorg, met mijn steen ruimschoots bijgedragen in de AIDS epidemie en de afgelopen twee jaar op de Covid en de IC ben ik dom? Als kleindochter van een grootvader die geneesheer-directeur van Philips was in WO2 en als eerste promoveerde op het begrip psychosomatiek? Als dochter van een vader die zich in diezelfde oorlog voor dit land heeft ingezet in het ongewapende verzet? Normaal zou ik daar niet mee te koop lopen omdat het verder geen persoonlijke verdienste is, maar ik noem het om aan te geven met welk moreel kompas ik ben groot gebracht. En vanuit welke diepe normen en waarden ik mij als verpleegkundige heb ontwikkeld.

Ik heb de marktwerking met eigen ogen zien komen. De zorg als verdienmodel. De toenemende macht van pharma en de verzekeraars. De meedogenloze censuur door Big Tech (media) op dringende kritiek van vooraanstaande wetenschappers. De echte wetenschappers die zich niet door politiek voordeel laten leiden. (En dat wordt steeds moeilijker.)

Nee, we luisterden tot nu toe naar een uitermate domme man die niet verder komt dan een spuit met een frikandel te vergelijken en zich niet neerlegt bij het recht op lichamelijke integriteit. Wiens broer een grote speler in de v.x industrie is. (Helaas is hij niet de enige binnen het OMT en de nationale Gezondheidsraad met belangenverstrengelingen.) Wetenschappers die de noodklok luiden worden geframed. Professoren en hoogleraren die hun ernstige zorgen uiten over de medische veiligheid of liever gezegd het gebrek daar aan, in dit compleet politiek opportunistisch gestuurde beleid worden geframed en gecensureerd.

Cardiologen die genuanceerd uit kunnen leggen dat de verhoogde troponine spiegels (komt vrij bij een hartinfarct) bij de corona-infectie zelf veel minder hard pieken dan bij een hartinfarct na de spuit, worden gecensureerd. Er zijn wereldwijd duizenden myocard (hart)infarcten bij jonge mensen, ook vele kinderen (!!), na de spuit.

Maar de media houden stevig de deksel er op samen onder een ‘gezellig hoedje’ met de pharma. Belangenverstrengeling.

En een hartinfarct is slechts 1 van de bijwerkingen. Dan hebben we het niet over herseninfarcten en ernstige blijvende neurologische schade. Ik heb collega’s die na de eerste prikrondes in de verpleeghuizen een hausse aan herseninfarcten hebben gezien bij jonge mensen van rond de 40/50. Ik heb het over collega’s op verschillende plekken die ernstige stollingsstoornissen (trombose en embolieën) zien bij veel te jonge mensen, collega’s die veel meer pericarditis zien dan normaal. Iedere dienst ipv een paar keer per jaar. Maar ze mogen het verband niet leggen.

Kamervragen door Pieter Omtzigt over een oversterfte van 1000 (!) per week na de prikrondes werden afgedaan als een gevolg van het te langzaam op gang komen van prikronde nr. 3. Walgelijk, immoreel, crimineel. En als Omtzigt weer genegeerd wordt door pathologisch leugenaar ‘geen actieve herinnering’ en de Hr ‘je weet toch ook niet wat er in een frikandel zit’ dan weet je hoe laat het is. Hoeveel bewijs dat het foute boel is moet er nog komen? Nee we blijven keihard ontkennen want stel je voor als de ‘pharma religie’ waar we blind achteraan lopen in opspraak komt. Dan stort het kaartenhuis in.

Het is zeer zorgwekkend.

Ondertussen doen we alles voor het ‘paspoort’ naar onze vrijheid… Die vrijheid die al hoog en breed is ingeperkt en afgepakt. Blind voor de prijs die we aan het betalen zijn. Onze gezondheid, aangeboren immuniteit en onze vrijheid zijn de inzet. Vrijheid die, als we niet op de rem trappen en opstaan, nooit meer terug komt.

Pas als het land eenmaal economisch volledig op de knieën is gedwongen, wat absoluut niet had gehoeven en compleet disproportioneel is (zachtjes uitgedrukt), ja dan is de overheid opeens de ‘goede vader’ die ons van de ondergang redt met het ‘vrijheids’ paspoort o.b.v. aanhoudende en toenemende medische dwang. Vrijheid onder lichamelijke dwang? Dat is een contradictio in terminis. En dat zal ik vanuit mijn beroepseer en -eed (ook wij hebben een eed afgelegd) nooit en te nimmer ondersteunen.

Dat is misbruik.

Want wat als die ethische grens eenmaal is doorbroken? What is next op het gebied van bv orgaandonatie, euthanasie etc. Om niet te spreken van allerlei vormen van medische financiële discriminatie. Farfetched? Ik ben bang van niet. Het gebeurt nu al op meerdere plekken in de wereld.

Dit is niets anders dan de ongebreidelde machtstoename van Pharma, Big Tech en de voedsel giganten. Helaas is het geen complottheorie maar bittere waarheid die zich steeds meer laat zien.

En let wel. Ik onderschat vanuit beroepservaring de ziekte waar we nu al twee jaar mee te maken hebben absoluut niet. Heb het allemaal van dichtbij gezien en heb absoluut respect voor velen die doodziek zijn geworden, restverschijnselen hebben, overleden zijn en diegenen die dierbaren hebben verloren of wiens familieleden long C.v.d hebben. We hebben zelf de mensen getroost en de doden weg gebracht. De verhalen gehoord. Helpen revalideren. Ik ben allesbehalve een ontkenner.

Maar het gaat om de proporties. Over hoe de neoliberale politiek gezorgd heeft dat iedere vorm van medische proportionaliteit en iedere vorm van gezond verstand compleet overboord is gegooid. De zorg compleet kapot is gemaakt. En nu weer 4,5 miljard bezuinigen? Maar wel groots investeren in PCR test capaciteit, het opleiden van BOA’s, het optuigen van de QR maatschappij, gezichtsherkenning camera’s en een Meta centrum? Kunt u nog nadenken denk dan mee. Schiet mij maar lek. Alles voor het grove onbeschaamde geld. Ten koste van alles wat menselijk en waardevol is. Ten koste van werkelijke menselijke vrijheid.

Hoe lang nog wil je uit disproportionele angst deze afschuwelijke leugenaars blijven volgen en dus vrij baan geven om ons digitaal steeds meer gevangen te zetten op basis van medische dwang??

Het is geen 5 voor 12. Het is half 1.

Ze gaan niet stoppen. Nooit. Alleen wij kunnen dit nog stoppen. Door massaal en in eenheid NEE te zeggen. Het gaat niet stoppen. En voor ieder mens zal er een punt komen dat je je realiseert dat je niet meer wilt of misschien zelfs dat het te laat is.

Ik blijf bidden en hopen dat Nederland opstaat.

Dit is niet de manier om met ziekte om te gaan. Dit is politiek gestuurd en komt niet vanuit werkelijke expertise. Dit gaat om grote belangen. De echte intelligentsia ligt gecensureerd, gekneveld en gebonden in de ‘niet voldoende winstgevende’ hoek.

Het systeem maar vooral onze volgzaamheid vanuit angst en/of gemakzucht/ opportunisme is het werkelijke diepe vergif wat ons kapot maakt; in groot gevaar brengt. Je doet het voor een ander? Dat inzetten om mensen tot op het bot te verdelen?

Wake the f.ck up. Alsjeblieft 🙏🏻

Het systeem is verrot tot op het bot en onze tijd wordt steeds beperkter. Is dit de toekomst die we willen? Dit is medische dictatuur. En het gaat niet stoppen. Ik bid iedere dag voor collectieve bewustwording van welke ramp zich hier en nu voltrekt. Misschien raak ik nu velen kwijt. Maar mijn hart, mijn gut, mijn niet zo heel erg domme brein en tot slot mijn professionele ervaring zeggen dat dit de keiharde waarheid is.

En ik ben niet alleen en weet me omringd door honderden, duizenden en wereldwijd zelfs miljoenen die allemaal hun hart vasthouden. En denken dat het allemaal toch geen zin heeft is geen optie. Na 34 jaar Boeddhisme beoefenen heb ik geleerd dat iedere dialoog er 1 is.

Ik zwijg niet langer.

Benieuwd of meneer Suikerberg me wel het zwijgen gaat opleggen.

Peace 🙏🏻

PS In de comments zal ik later wat links plaatsen voor wie bereid is tot luisteren en nadenken.
PPS om te delen please copy paste.
Ik ben wat terughoudend met op openbaar zetten.
💖

Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.