Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 7 min

Herfocus

Minder socials, minder Twitter, minder Facebook, minder maatschappelijke activiteiten…

Mijn “socials” zal ik niet helemaal afstoten, maar misschien beperken tot bijvoorbeeld 1x per week ’s kijken wat er op Twitter, Facebook, Telegram en Discord gebeurt. Voor belangrijke zaken zullen mensen mijn email-adres vast wel weten te vinden.

De verkiezingen zijn geweest en de club waar ik lid van ben, het FvD, heeft prima gescoord. Ook met de zetels voor JA21 en de BBB ben ik blij. Met af en toe een artikel heb ik daar misschien een klein steentje aan bijgedragen. Een lijst met artikelen staat hieronder. Ik heb geschreven over de boerenkwesties, over Corona, en over andere maatschappelijke onderwerpen, meestal voor en in het rechts-alternatieve “kamp”.

De meeste stukjes heb ik voor mijn eigen weblog geschreven, maar ik heb ook artikelen geschreven voor Ongehoord Nederland, en een enkel artikel ook voor De Nieuwe Zuil, Veren of Lood, en De Blauwe Tijger. Verder heb ik enkele video-interviews gedaan op het videokanaal van Sven Hulleman (EORV).

Ik heb een eigen onderzoek op eigen kosten en in eigen tijd gedaan naar de stikstof emissiedata, wat me meer dan een maand intensief werk opleverde, en een interessante reactie van het RIVM. Mijn onderzoeksrapport stikstofbeleid is genoemd door diverse media en politici. Ik heb een open brief geschreven ter verdediging van Wilders. Ook nam ik deel aan de Vaccinatiealliantie en kijk ik mee naar een demo van een app om mee te denken over de veiligheids- en privacyaspecten. Voor een lokale VPRO Tegenlicht bijeenkomst heb ik presentatie gegeven over privacy in de tijd van Big Tech.

Nederland heeft duidelijk gekozen om door te gaan op een weg waar ik zelf niet in geloof. Ik hoop dat ik me vergis. Hoe dan ook: na een aantal jaren tijd en energie te hebben gegeven aan social media, aan het lezen van boeken, beleidsdocumenten en veel opinie-artikelen, wordt het tijd voor mij voor een herfocus. Ik zie steeds weer dezelfde discussies en mij persoonlijk levert dat niets op.

Wel heb ik een hoop geleerd en heb ik nieuwe en mooie contacten opgegaan. Helaas ben ik ook besmeurd door een Volkskrant-columnist, een GroenLinks-gek, en jawel ook door de onbetrouwbare nepjournalist Tim Engelbart van het stemmingmakende De Dagelijkse Standaard, waarvoor ik bij deze waarschuw. Het hoort er ook een beetje bij in dit land. Ik moet zeggen dat de positieve ervaringen de boventoon voeren.

Leuk ook vind ik het om één van de 21 geïnterviewden te zijn in het boek Onvoorzien Verbonden. Het boek laat een hoop uiteenlopende mensen aan bod komen die vertellen hoe ze te maken kregen met de coronacrisis. De foto’s zijn prachtig. Het boek verschijnt op 21 maart 2021 en wordt verstuurd vanaf 2 april. Bestellen kan hier.

Onvoorzien Verbonden

Je kunt het boek bestellen

Maar ik moet mijn focus verleggen. Ik wil weer meer tijd besteden aan mijn programmeerkennis, kunstmatige intelligentie, data science, en andere onderwerpen. Sommige van die onderwerpen vragen veel tijd en concentratie. Als ik daar een goed gevoel bij heb en er zin in heb wil ik met die dingen misschien ook korte projecten doen. Maar nu de dagen lengen is het ook wel aantrekkelijk meer naar buiten te gaan.

Wel zal ik lopende zaken nog afronden. Ik blijf lid van het FvD en de FDF. En ik ben nog bezig met een review series over het laatste WEF boek, Stakeholder Capitalism. Ik zie dat prof. Bob de Wit daar ook mee bezig is en zelfs een boek over Society 4.0 heeft geschreven, dus wie weet is dat iets voor verder onderzoek. Misschien kom ik nog met een kort boekje en/of rapport over vaccinatiebeleid en een introductie in politieke basisbeginselen.

Hieronder een overzichtje van mijn schrijfstukjes vanaf begin 2019. Oudere stukjes, die er genoeg zijn, heb ik maar weggelaten. Het gaat om Forumkwesties, boerenkwesties en overige maatschappelijke kwesties.

Forumkwesties

Op de achtergrond heb ik wat stukjes geschreven voor het FvD. Daarbij had ik geen contact met de partij, dus het was op eigen initiatief en naar eigen inzicht. Vanuit de partij, maar ook vanuit mijzelf, is verder weinig toenadering naar elkaar gezocht, behalve voor wat betreft de razzia bij Wijster – zie daarvoor het kopje “Boerenkwesties”.

Boerenkwesties

Verder heb ik me betrokken bij de boerenzaak, met name voor de Farmers Defence Force. Mijn stikstofrapport werd opgepakt door politici van o.a. de PVV, het FvD en het CDA. Ik bij de kwestie Wijster ook informatie doorgespeeld naar de Kamerfractie van het FvD om tot goede Kamervragen te komen. Verder heb ik prettig en constructief contact gehad met Marjolein Faber, voorzitter van de senaatsfractie van de PVV, over het stikstofverhaal. Artikelen over de boerenkwestie staan hieronder.

Coronakwesties

Ook over COVID-19 heb ik wat stukjes geschreven. Daarbij leg ik een verbinding met het #modeldenken.

Andere onderwerpen

Verder heb ik nog wat algemene stukjes geschreven die raakvlakken hebben met de samenleving of de politiek.

Ook heb ik een aantal boekbesprekingen gedaan en over meer esoterische onderwerpen geschreven.

Kortom, het was een actieve periode waarbij ik ook sommige private belangen wat heb veronachtzaamd. Ik hoop dat je begrijpt dat ik me even herfocus. De tijd die ik kwijt was op social media en met het lezen van van alles en nog wat ging echt een beetje uit de hand lopen. Je weet me wel te vinden als het moet.

Vooral ook wil ik je meegeven niet het product te worden van Big Tech. Je opwinding is een verdienmodel voor Twitter en Facebook e.d., terwijl de algoritmen jou netjes in een soort bubbel houden, met shadowbans die je echt niet altijd doorhebt, met toetsenbord- en woordanalyses die jouw emoties van het moment prijsgeven. Ondertussen ben je perfect materiaal voor ze om analyses op te doen. Maak jezelf los.

Onvoorzien Verbonden)

Reacties

✉ Henk van Asselt alias Sint op 2021-03-22

goede morgen Evert,
wat een bericht,
FvD heeft zich in NL vergist;
heeft zich op het joods-christelijke gedachtengoed verkeken en nu is de termijn verstreken;
nu het CDA het referendum heeft laten slopen, heb ik mijn stempas laten verlopen;
de avond kleurt rood


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.