Zomerpauze dus offline

De komende maanden even geen social media, geen nieuwsverslaving, niet reageren op de laatste drama’s in kleinburgerlijk Nederland vanwege onbenullige puberapps, kortom: ik ga offline. Voor zover mijn innerlijke nerd dat gaat volhouden…

Tijd voor wandelen, sport, buiten zijn, kamperen, boeken lezen, misschien wat vrienden zien die ik al tijden niet in real life (IRL) gezien heb, zeg maar een beetje het echte leven. Het virtuele en maatschappelijke leven is toch meer iets voor de winter.

Ik was dit al wat langer van plan, maar ‘t weerbericht op GeenStijl (inclusief de mooie beachbabe Natalia Udovenko) was het extra zetje dat ik even nodig had.

Misschien plaats ik af en toe nog een commentaar, artikeltje of zoiets, en waarschijnlijk nog wel wat quasi boekbesprekingen.

Als altijd: wie mij persoonlijk wil bereiken, kan mij het beste e-mailen.

Onder de foto gaat de tekst verder en daar zie je een overzichtje van mijn activiteiten van de afgelopen maanden, van ca. november 2019 t/m mei 2020, plus eventuele toekomstplannen.

De foto van Natalia Udovenko zoals gebruikt door GeenStijl voor hun weerbericht van 17 mei 2020. Foto: Ana Dias.

Maatschappelijke betrokkenheid

De afgelopen koude en donkere maanden ben ik nogal actief geweest met meningen, discussies en analyses, dus ‘t is een mooi moment om even weer uit die tred te treden. Dit zijn de highlights:

 • Een openbare amicus curiae brief over de Trias Politica in relatie met ras en nationaliteit n.a.v. de zaak Wilders.
 • Het blootleggen van de framing door Chris Klomp.
 • Een reactie op de Commissaris van de Koning van Brabant, die boeren vergeleek met de Duitse bezetter.
 • Een politieke beschouwing over Isi Leibler.
 • Hoe de multiculturele staat en dicastocratie samenhangen.
 • Bij de Tweede Kamer bood ik een petitie aan (852 ondertekenaars) om downloaden en publiek eigenschap van NPO uitzendingen te bepleiten.
 • Waarom wensnatuur geen natuur is, en hoe dat met het stikstofverhaal samenhangt: van boeren en heide… Het artikel leidde tot een inleiding en samenvatting bij Sven Hulleman.
 • Een analyse van de RIVM stikstofdata m.b.t. het beleid: mijn stikstofrapport. Dit rapport kreeg landelijk bekendheid.
 • Ook deed ik nog een analyse van de Mesdag rekenfout en de OPS “bug”.
 • Voor Ongehoord Nederland (ON!) schreef ik op de weblog drie artikelen. De eerste ging over de achtergronden van het boerenprotest, de tweede over de factcheck van Pointer! (KRO-NCRV) die belabberd was, en de derde over biomassa en onze verhouding met de natuur.
 • Tussendoor schreef ik nog iets over COVID-19.
 • Door framende riooljournalisten zoals Chris Aalberts en Tim Engelbart werd ik als neonazi weggezet. Ik werd er een beetje zat van, dus dat heb ik beantwoord.
 • Ik probeer van WhatsApp af te raken; Signal is het nog net niet, dus ik raad Telegram aan.
 • Voor Veren of Lood schreef ik een stukje over oppositie voeren.
 • Gelukkig heb ik de titel van mijn weblog nog eer kunnen aandoen door een korte bespreking van The Roman and the Teuton.
 • Verder heb ik heel wat tijd doorgebracht op Twitter, Facebook en andere kanalen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, discussies gevoerd, als lid van enkele verenigingen bijgedragen, etc.

Nu is er nog de nodige troep aan computerbestanden, boeken, e-mails en dergelijke… Plus dat ik weer wat tijd moet vrijmaken om dingen te doen die voor mijzelf economisch nuttig zijn, want dat is er wel bij ingeschoten door mijn maatschappelijke activiteit. Daarnaast: het is zomer, tijd voor mensen, buiten zijn en het echte leven 😉

Na de zomer overweeg ik om een rapport of analyse uit te brengen over vaccinatiebeleid, en/of het hele coronagebeuren kritisch te gaan bekijken. Hoewel ik voorstander ben van vaccinaties, zie ik zeker op dit moment wel dat er belangen doorheen lijken te kruipen die e.e.a. uit balans trekken. Echter dat soort dingen leveren me financieel niets op en kosten wel erg veel tijd en energie, dus het hangt een beetje af van de ontwikkelingen ter zijner tijd.

Eerst maar ‘s naar buiten! En misschien af en toe nog een boekbespreking of politiek commentaar, wanneer ik geen weerstand kan bieden aan die drang. Mensen, maak er een fijne zomer van 🙂

vakantiefoto
Vorig jaar rond deze tijd in Luxemburg. (Foto: vriendin.)

3 Reacties

Reacties zijn gesloten.