Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 3 min

Zomerpauze dus offline

De komende maanden even geen social media, geen nieuwsverslaving, niet reageren op de laatste drama’s in kleinburgerlijk Nederland vanwege onbenullige puberapps, kortom: ik ga offline. Voor zover mijn innerlijke nerd dat gaat volhouden…

Tijd voor wandelen, sport, buiten zijn, kamperen, boeken lezen, misschien wat vrienden zien die ik al tijden niet in real life (IRL) gezien heb, zeg maar een beetje het echte leven. Het virtuele en maatschappelijke leven is toch meer iets voor de winter.

Ik was dit al wat langer van plan, maar ’t weerbericht op GeenStijl (inclusief de mooie beachbabe Natalia Udovenko) was het extra zetje dat ik even nodig had.

Misschien plaats ik af en toe nog een commentaar, artikeltje of zoiets, en waarschijnlijk nog wel wat quasi boekbesprekingen.

Als altijd: wie mij persoonlijk wil bereiken, kan mij het beste e-mailen.

Onder de foto gaat de tekst verder en daar zie je een overzichtje van mijn activiteiten van de afgelopen maanden, van ca. november 2019 t/m mei 2020, plus eventuele toekomstplannen.

De foto van Natalia Udovenko zoals gebruikt door GeenStijl voor hun weerbericht van 17 mei 2020.

Bron: Foto van Natalia Udovenko door Ana Dias, via GeenStijl weerbericht


Maatschappelijke betrokkenheid

De afgelopen koude en donkere maanden ben ik nogal actief geweest met meningen, discussies en analyses, dus ’t is een mooi moment om even weer uit die tred te treden. Dit zijn de highlights:

Nu is er nog de nodige troep aan computerbestanden, boeken, e-mails en dergelijke… Plus dat ik weer wat tijd moet vrijmaken om dingen te doen die voor mijzelf economisch nuttig zijn, want dat is er wel bij ingeschoten door mijn maatschappelijke activiteit. Daarnaast: het is zomer, tijd voor mensen, buiten zijn en het echte leven 😉

Na de zomer overweeg ik om een rapport of analyse uit te brengen over vaccinatiebeleid, en/of het hele coronagebeuren kritisch te gaan bekijken. Hoewel ik voorstander ben van vaccinaties, zie ik zeker op dit moment wel dat er belangen doorheen lijken te kruipen die e.e.a. uit balans trekken. Echter dat soort dingen leveren me financieel niets op en kosten wel erg veel tijd en energie, dus het hangt een beetje af van de ontwikkelingen ter zijner tijd.

Eerst maar ’s naar buiten! En misschien af en toe nog een boekbespreking of politiek commentaar, wanneer ik geen weerstand kan bieden aan die drang. Mensen, maak er een fijne zomer van 🙂

Vorig jaar rond deze tijd in Luxemburg. (Foto: vriendin.)

Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.