Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Donald Duck Vikingspecial met Lampje als Thor

In de Donald Duck weekblad Viking Special die deze maand in de winkel ligt gaat het over woeste Vikingen, Noorse goden en spannende avonturen! Niet alleen is er een pagina over Donar, donderdag en hoe bliksem ontstaat, maar ook vliegt Lampje als een soort Donar door de lucht om de kraaien te verjagen die de moestuin van Willie Wortel leegeten.

Een weblog met de naam Furor Teutonicus kan het natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan als er een speelse uitgave over Noorse / Germaanse (Teutoonse) geschiedenis en mythologie in de winkels ligt. Dus bij deze: aangeraden door FT, nu in de winkel, en zo herken je ’m:

cover van de special

Ook deze week als nieuwigheid: in IJsland is er een Asatru tempel neergezet. Niet dat ze echt in hun oude goden geloven, maar het is wel een plek waar de oude mythen herleven en waar mensen bij elkaar komen met interesse voor geschiedenis, natuurreligies en oude verhalen. Lees het verhaal op The Daily Beast: Why Iceland Is Building a Temple to Its Pagan Gods


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.