Station Musselkanaal-Valthermond

Toen ik enkele dagen terug naar Valthermond ging om een tweedehands auto te kopen, kwam ik deze merkwaardige spoorlijn tegen. Daarom heb ik maar wat foto’s gemaakt. Het is toch wel vreemd een spoorlijn aan te treffen met goederenwagons (of de onderstellen daarvoor), die er enkel staan om er weg te roesten…

Volgens Wikipedia is dit een deel van de historische Spoorlijn Stadskanaal – Ter Apel Rijksgrens, geopend in 1924, en twee jaar later alweer gesloten. Het deel dat ik zag zat bij het Station Musselkanaal-Valthermond en werd nog wel wat langer gebruikt voor personen- en goederenvervoer richting o.a. Stadskanaal. Op dit moment is Stichting Stadskanaal Rail er actief.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
renevers
renevers
8 jaren geleden

Evert, dat rijdend spoormateriaal is wel vrij modern.. Lijkt me onderstel wagons voor containers en dat soort wagons bestond nog niet in 1926..

HJP
HJP
8 jaren geleden

Hi Evert — ik ben in deze omgeving opgegroeid, en voor zover ik me herinner reden hier begin 90-er jaren nog af en toe goederentreinen.