Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

NS Klantenservice

  NS Klantenservice
Postbus 2372
3500 GJ Utrecht

Betreft: opzegging voordeelurenabonnement

Elspeet, 2014-08-25

L.S.

Schriftelijk heb ik u op 2012-12-24 al te kennen gegeven dat ik mijn voordeelurenabonnement wil opzeggen. Daarvan heb ik een bevestiging gekregen in uw brief van 2013-01-10 (bijgesloten). Ik kon geen gebruik maken van uw diensten omdat u organisatorisch niet in staat bent de chipcard waarop uw diensten geplaatst worden zelf te beheren of namens mij te beheren.

Tot mijn verbazing kreeg ik onlangs een brief met de melding dat binnenkort weer geld zal worden afgeschreven omdat het betreffende voordeelurenabonnement automatisch verlengd wordt. Kennelijk heeft u moeite met het stopzetten van het genoemde abonnement. Hoewel dit karakteristiek is voor uw dienstverlening en ongetwijfeld de continuïteit van uw gebruikelijke relatie met uw klanten in stand houdt, heb ik persoonlijk toch maar matig waardering voor zo’n actie van uw kant.

Op uw website, mij “Mijn NS”, kreeg ik wel inzicht in mijn abonnementen maar kon ik het abonnement niet opzeggen. Ik begrijp het; automatisering is moeilijk. Treinen zijn al moeilijk genoeg. Vooruit dan maar! Ik heb tot tweemaal toe het telefoonnummer gebeld dat als enige methode genoemd werd op “Mijn NS” om het door mij al eerder opgezegde abonnement wederom op te kunnen zeggen. Helaas; beide keren kwam ik in een lange wachtrij terecht, uiteraard zonder melding over hoe lang dat nog duren zou. Wel voor 10 cent per minuut. Ik heb het opgegeven; vermoedelijk is het gemakkelijker mijn bankrekening te blokkeren voor uw soort mensen en rustig het incassobureau en het daarop volgende kantonproces af te wachten. Na mijn ervaringen met uw bedrijf durf ik rustig te stellen dat zulks zelfs véél eenvoudiger is.

Maar middels deze brief doe ik dan toch nog een laatste poging. Men weet immers maar nooit of er toch nog iets normaal werkt in uw bedrijf. Wel zou ik graag mijn geld terugkrijgen vanaf de datum dat u de ontvangst van mijn opzegging ontvangen heeft, nogmaals de datum: 2013-01-10. Dat is overigens in ISO notatie.

In afwachting op uw reactie,


NS

Reacties

✉ Ward op 2014-08-26

Wat een mooie brief. Ik heb er echt van genoten hem te lezen! 🙂


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.