Onder het mes

Een korte persoonlijke update.

Ik ga onder ‘t mes op 9 juli a.s. 🙂  Een smiley, omdat ik blij ben dat we zo’n goede medische zorg hebben in Nederland. (Heel wat beter dan de infrastructuur, zoals de snelweg waar tijdens woon-werk verkeer onderuit gereden werd.) Er gaan een paar schroeven in mijn gebroken sleutelbeen en hopelijk geeft dat ruimte aan de zenuwknoop die nu soms in verdrukking zit.

De hoop dat de stukken bot aan elkaar zouden groeien is nog niet gematerialiseerd. De chirurg deed er zeer verstandig aan dat eerst af te wachten, omdat een operatie vaak niet nodig is, terwijl die operatie ook later nog mogelijk blijft. Nu blijkt dat ik o.a. tijdens wandelen vaak last van mijn arm krijg kunnen we voorzichtig concluderen dat het fibreuze weefsel rond de breuk op een zenuwknoop drukt. Dat is natuurlijk niet zo handig, en daarom hebben we nu gekozen voor een operatie. Na 6 tot 12 maanden kunnen de schroeven en de plaat er hopelijk weer uit.

x-foto fractuur
Röntgenfoto net na het ongeluk (2012-10-22) met daarop de claviculafractuur links goed zichtbaar. Klik op de afbeelding voor de volledige grootte.

Een sleutelbeenoperatie is niet al te zwaar, en waarschijnlijk mag ik dezelfde dag weer naar huis. Ik verblijf weer bij mijn ouders, dus ik zal niet zonder voeding geraken, daar zorgt mijn moeder wel voor!

Dat wordt dus een poosje geen sport. Maar gelukkig heb ik een beamer en nog genoeg films. En ik heb nog een paar meter ongelezen boeken. Daarnaast heb ik nog wat persoonlijke projectjes, vooral op technisch vlak, waar ik graag tijd aan wil besteden. Het gedwongen worden om binnen te zitten zal me dus niet snel vervelen.

In de nasleep van het ongeval heb ik mijn werk in Amsterdam stopgezet; dat was geen haalbare zaak meer. Als ik van de operatie goed hersteld ben hoop ik weer ergens aan de slag te kunnen. Dat wordt goed nadenken over wat in deze economische recessie slim is qua woon-werk verkeer (kosten, tijd, fysiek risico, treinendrama), huurprijzen (Amsterdam: interessante bedrijven, belachelijke huurprijzen), banenmarkt, etc. Vanmiddag had ik een leuk gesprek met een mooi Veluws softwarehuis maar dat is allemaal nog wat preliminair.

Eigenlijk zijn dat soort zaken van later zorg. Eerst maar ‘s fysiek gerepareerd worden. Immers, het is nog niet duidelijk hoe snel en hoe goed ik zal herstellen na de operatie. Er is zelfs een kleine kans dat ik meer klachten krijg; operaties zijn niet zonder risico en succes is niet verzekerd. Maar ‘t is zeker een poging waard.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A
A
9 jaren geleden

Succes en veel beterschap!

trackback
9 jaren geleden

[…] week terug liet ik weten onder het mes te gaan voor mijn gebroken sleutelbeen, welke ik had opgelopen doordat ik op de motor was […]

trackback
9 jaren geleden

[…] gingen de hechtingen eruit. Twee weken eerder een operatie aan mijn sleutelbeen gehad, nog als gevolg van het motorongeluk van afgelopen oktober. Ik kan weer volop typen, […]

trackback
9 jaren geleden

[…] een half uurtje wandelen een slapende arm had, en met rugzakje op zelfs na een paar minuten al. De botdelen bleven verwijderd. De chirurg heeft toen een operatie uitgevoerd waarbij een metalen plaat zou komen. Een paar weken […]