Economisch herstelletje?

Gaat het nu ineens weer beter? Huh?

 

We zitten in een flinke dip, maar er lijkt een (tijdelijke) opleving gaande te zijn. Een paar constateringen:

  1. Grote Nederlande bedrijven krabbelen weer op. Vooral door de sterke groei in o.a. China en India weten ook Nederlandse bedrijven mee te profiteren.
  2. De OESO geeft nu iets betere vooruitzichten.
  3. De energieprijzen dalen.

Zomaar een paar indicaties dat de economie weer aan het herstellen is. Of dat al dan niet tijdelijk is, dat is nog zeer de vraag. De eurozone zit in zwaar weer, ook door forse architecturele politiek-economische fouten, en de staatsschuld blijft oplopen. Daar komt op termijn bij dat de kosten van vergrijzing, Europa en multiculturaliteit zullen oplopen en dat landen als China en India een groter beslag op de beschikbare grondstoffen zullen leggen. Verder heeft Nederland per gezin erg hoge schulden en een zieke woningmarkt. Geen reden dus voor groot optimisme. Positief denken is toch ook heel schadelijk (misschien later meer daarover, maar een voorbeeld: er gaan mensen dood in het verkeer door positieve, optimistische inschattingen) dus laten we realistisch blijven.

Realistisch: de bovengenoemde punten zijn goed nieuws. En dat wilde ik toch even delen.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
renevers
renevers
9 jaren geleden

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/nederland-stort-in-zwart-gat-en-blaast-euro-op

Nee Evert , lees dit maar eens. Nederland is aan het imploderen. Dit terwijl er een generatie politici en linkse journalisten rondloopt die zich van geen probleem bewust is. Nederland moet stoppen met zijn politieke geldverspillingen, die de mode waren. Groen doen is luxe. Kerncentrale plannen moet weer boven water gehaald worden. Windmolen en zonnepaneel plannen moeten afgeschaft worden.. Maar de geesten zijn niet rijp. Men zal het te ver laten komen. Nederland is nog steeds heel erg “gekke Henkie”. IK steek het vooral op de politiek correcte massa media , die geen waakhond van de politiek zijn, maar eigenlijk het hart van de politiek. Die massa media willen zichzelf niet corrigeren en dwingen de staat met hun invloed in dingen die desastreus zijn voor het land. Ook de academische wereld is vervuild geraakt met groene politici en multiculti denkers, die nog steeds geloven dat het geld op je rug groeit. Men is gaan geloven dat communisme haalbaar is. Men maakt het land met elke maatregel nog wat linkser. Tot de laatste m3 aardgas is opgebruikt in zelfverheerlijking zal Nederland doorgaan met zijn politieke issues. Men hoopt dat het allemaal zal meevallen en dat de economie door het inpompen van geld automatisch beter wordt. Welnee.. Het drijft alleen de laatste middenstander uit zijn geldelijke middelen. We leven al in 80% planeconomie.. De DDR is ons voorbeeld. We bedriegen onze eigen burgers al met “groene stroom”
http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/21562182/__Groene_stroom_niet_groen__.html
Wat hebben die groene illusies tot nu toe niet gekost?

Als er iets ziek is in Nederland is het wel de Journalistiek en vooral de TV . Die stel ik harder verantwoordelijk dan de politiek. Ze is ziekmakend linkser geworden, waar ze al erg links was. Geld verdelen , dat door een ander verdiend werd en gas inkomsten waar je niet echt voor moet werken maar een geografische gelukfactor is, verdelen. Dat is hun bezigheid. De status kapot maken van mensen die echt bijdragen aan de maatschappij en de zielenpoten , ook die dat als levens keuze bewust werden, willen zijn verheerlijken.