This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Sun Aug 7 19:19:30 2022 / +0000 GMT

Teeven (VVD) voor het recht op zelfverdediging


De inbreker in het Noord-Brabantse Diessen die omkwam als gevolg van een vechtpartij met de bewoners heeft zelf het risico opgezocht. Daarom is het goed dat de bewoners niet aangehouden zijn, al zijn ze nog wel verdacht zolang buitensporig geweld nog niet uitgesloten is.

Zo ziet onze huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven (VVD), de zaak. Volledig terecht, in mijn ogen, en op dit soort momenten ben ik er trots op lid van de VVD te zijn, ook al heb ik wat twijfels rond het EU beleid en heb ik me in het verleden uitgesproken tegen het internet beleid van Teeven.

Het recht op zelfverdediging (van eigen lichaam, huis, goederen en gezin) is een natuurlijk recht dat niet mag ontbreken in een ontwikkelde samenleving. Helaas zijn er nog steeds mensen met totalitaire trekjes (bv. GroenLinks, in mindere mate ook de PvdA) die het individu liever weerloos maken en afhankelijk willen maken van de staat.

Het heeft ook geen zin om uit te leggen waarom het recht op zelfverdediging zo primair is; een belangrijk deel van linksdenkend Nederland heeft nu eenmaal nog een gemankeerd mensbeeld waarin het eigen initiatief en de eigen verantwoordelijkheid voor een deel ontbreekt. Bovendien wordt de dader nog vaak gezien als slachtoffer van de samenleving; een soort omkering van waarden.

Fred Teeven heeft gelijk als hij stelt dat de bewoners die zelfverdediging toepassen in feite slachtoffers zijn. We betalen belasting zodat de staat (overheid) ons kan beschermen tegen o.a. inbrekers; daartoe richt de overheid een politie-organisatie in. Als er ingebroken wordt, dan is dat een teken dat de overheidsbescherming faalt of niet toereikend is en de bewoner is daar dan het slachtoffer van -- en is ook slachtoffer van een aanval op zijn persoon, zijn huis en zijn bezittingen. Zelfverdediging is dan een laatste redmiddel.

De bewoners krijgen te maken met onverwachte en ongevraagde dreiging, hebben niet de tijd en de training om daar evenwichtig op te reageren, kortom worden letterlijk overvallen door de situatie. Aan het ontstaan van die situatie hebben ze duidelijk geen schuld; het initiatief ligt bij de inbreker. Zelfs disproportioneel geweld kan onder zulke omstandigheden nog op mijn begrip rekenen. Neem bijvoorbeeld de casus waarbij een inbreker een wapen bij zich draagt; als bewoner kun je niet zien of dat het wel geval is, of juist niet het geval is. Het is dan verstandig van het ergste geval uit te gaan en daar past ook een snelle en doeltreffende tegenaanval bij. Een te "lieve" benadering kan in de verwonding of dood van de bewoner resulteren. (Bewoner geeft klap, drugsgebruikende inbreker steekt met mes terug.)

Op politiek-cultureel niveau is het winst dat we nu een staatssecretaris hebben die staat voor een gezonde reactie richting zowel slachtoffers als daders; die staat voor de vrijheid van het individu om zichzelf te beschermen. Het is ook winst dat er vanuit de regering niet langer toegegeven wordt aan het linkse ideaal van de zwakke, weerloze mens; nu worden mensen weer gestimuleerd te werken, eigen keuzes te maken en zichzelf zo nodig te verdedigen tegen criminelen. En voor de verandering helpt Justitie nu de mensen die zichzelf verdedigen in plaats van de mensen die geen respect hebben voor andermans domein. Dit is een belangrijke omslag in het denken.

Zie ook op De Speld: Arbeidsongeschiktheidsverzekering inbrekers wordt onbetaalbaar ;-)
Excerpt: Staatssecretaris Fred Teeven (VVD) staat voor het recht op zelfverdediging bij inbraak. Dit is een belangrijke omslag in het denken dat lang door links gedomineerd werd.
Post date: 2012-09-26 09:25:57
Post date GMT: 2012-09-26 08:25:57
Post modified date: 2012-09-28 15:13:08
Post modified date GMT: 2012-09-28 14:13:08
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com