This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Sun Aug 7 19:14:28 2022 / +0000 GMT

Rechten voor Papoea's gesteund door PVV en GL
Als klein meisje woonde mijn moeder in Papoea-Nieuw-Guinea. Haar ouders, mijn opa en oma dus, werkten er voor de zending en het onderwijs. Zo tussen de vervaarlijke, wilde Papoea's leerde ze de liefde voor de natuur en het primitieve leven die ze haar leven lang zou houden.

Beenceremonie in Papoea-Nieuw-Guinea
Beenceremonie in Papoea-Nieuw-Guinea


De Papoea's hebben het momenteel niet gemakkelijk. Hun oorspronkelijke cultuur wordt onderdrukt door Islamitische Indonesiërs. Grondstoffen worden weggekaapt. Indonesische immigranten nemen er de macht over door de belangrijkste posities te bezetten.

Vandaag zag ik op Twitter een tweet van Geert Wilders:
Vandaag nationale dag Papoea. Heb Papoea-vlag in ontvangst genomen met brief van gevangengenomen Papoea-leiders. Zij verdienen onze steun!

Wapen van Papoea-Nieuw-Guinea
Wapen van Papoea-Nieuw-Guinea


Voor de PVV is het geen nieuw onderwerp. Kamerlid Wim Kortenoeven kaartte het onderwerp aan in de Kamer, en kreeg daarbij onmiddelijk steun van Mariko Peters, Kamerlid namens GroenLinks.

Het is een gevoelige kwestie. Nederland heeft een grote verantwoordelijkheid voor de huidige situatie. Als voormalig kolonisator hebben we toegestaan dat Papoea-Nieuw-Guinea onder Indonesische controle kwam. Een volk en een cultuur worden nu op hun eigen grondgebied onderdrukt, waar ze al duizenden jaren op hun eigen wijze leven.

Veel moderne Papoea's leven niet meer traditioneel. Van Westerse missionarissen hebben ze geleerd dat ze kleren moeten dragen - overigens weinig praktisch in het zeer warme en vochtige land - en volgens Wikipedia is 96% van de bevolking nu Christelijk. Dat laatste gegeven zorgt nu ook voor religieuze spanningen met het Islamitische Indonesië.
Excerpt: De Partij voor de Vrijheid en GroenLinks maken zich zorgen over de mensenrechten in Papoea-Nieuw-Guinea.
Post date: 2011-12-01 22:14:50
Post date GMT: 2011-12-01 21:14:50
Post modified date: 2011-12-03 16:50:07
Post modified date GMT: 2011-12-03 15:50:07
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com