This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Mon Oct 26 19:12:06 2020 / +0000 GMT

PartijenWijzer: welke partijen passen bij jou?


ippLeuk en snel: de PartijenWijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek. Je kunt 'm doen op http://tvdd.nl/bav

Wat voor partij past bij jou? Doe die test en vertel hieronder bij de reacties of je een linkse hippie, rechte aso, relifanaat, of wat dan ook bent ;-)   (Of in positieve termen: een sociaal bevlogen idealist, een realistisch en verantwoordelijk persoon, of een mens met geloof.)

Mijn "resultaat" kan ik nu niet verbergen natuurlijk...
Je bent voorstander van weinig overheidsingrijpen in de economie. In het algemeen zullen mensen hun verantwoordelijkheid wel nemen, als ze genoeg prikkels krijgen. Waarschijnlijk vind je dat de Nederlandse welvaartsstaat te veel geld kost, en dat mensen vrij gemakkelijk aan een uitkering kunnen komen. De markteconomie is voor jou een uitstekend systeem om economische vooruitgang te bereiken. Je bent daarnaast kritisch over een aantal zaken die inmiddels tamelijk normaal zijn in Nederland. Denk aan euthanasie of abortus, of drugs. Je hebt moeite met de toegenomen individuele vrijheden en misschien ook met de instroom van migranten. Een beetje comfortabel leven vind je verder belangrijk, maar waarschijnlijk sluit je je ogen niet helemaal voor immateriële zaken zoals kunst en het milieu. Het geld daarvoor moet echter wél eerst verdiend worden. Tot slot zie jij met al die verschillende religies maar één oplossing: religie mag geen enkele invloed hebben op de politiek. Je vindt dat geloof bij uitstek een privézaak is.
Partijen: VVD en PVV

Waarschijnlijk klopt dat wel grotendeels, alleen snap ik niet dat ik "moeite" zou hebben met de "toegenomen individuele vrijheden". Misschien is dat vanwege bijv. mijn kritische houding t.o.v. drugs, maar dat betekent niet dat ik mensen ga voorschrijven om verstandig te leven... Kloppen de resultaten bij jou wel een beetje? Ik ben benieuwd naar eventuele reacties die je hieronder kunt achterlaten.
Excerpt: Doe de PartijenWijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek en ontdek waar je staat in 't politieke landschap.
Post date: 2011-10-19 12:38:00
Post date GMT: 2011-10-19 11:38:00
Post modified date: 2011-10-19 12:39:35
Post modified date GMT: 2011-10-19 11:39:35
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com