This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Sun Dec 5 7:54:10 2021 / +0000 GMT

De neger en de machinist


Een donkergekleurde jongeman houdt de deuren van de bijna vertrekkende metro open zodat zijn vriendin kan instappen. Galant doch levensgevaarlijk. De machinist ontsteekt in woede en gebruikt het woord "neger" over de intercom. Alle passagiers kunnen het horen. Zulk een racisme is ongehoord!

De jongeman laat het niet over zijn kant gaan, en bij een volgende halte stapt hij uit om met zijn mobiel een foto van de machinist te maken. Echter, de machinist stapte uit en gaf de jongeman een schop. Hierbij viel de mobiel op de grond en raakte daarbij beschadigd.

Vervolgens maakt bijna niemand zich nog druk over het gevaarlijke gedrag van de jongeman, en dreigt de machinist zijn baan te verliezen.

Dit voorval vond plaats in München, Duitsland. De gebeurtenissen werden mij bekend via Fok!, die als bronartikel The Local noemde. Aan de hand van dit voorval kunnen we enkele hypothesen opstellen.

Hypergevoeligheid voor vermeend racisme


De eerste hypothese zou kunnen zijn dat het veroorzaken van levensgevaarlijke situaties veel minder erg is dan het gebruiken van een mogelijk racistische term in het openbaar. Omdat ik hier niet wil betogen dat metrodeuren openhouden geaccepteerd en veilig is, moet ik wel concluderen dat we bijzonder gevoelig zijn voor het gebruik van het woord "neger". Laat ik het maar "hypergevoeligheid" noemen.

De oorzaken zijn divers. Een hoop ervan zijn natuurlijk al genoemd door Bart Croughs in diverse artikelen, en zelf houd ik het op een combinatie van links denken (cultureel marxisme), een nog onverwerkte Tweede Wereldoorlog, en het feit dat veel mensen van nature de zwakkere willen beschermen.

De verhullende mantel der liefde voor negers


De zwakkere beschermen wordt soms in de praktijk gebracht door steeds weer gebreken met de mantel der liefde te bedekken (hypothese twee). Verhullend taalgebruik hoort daar vaak bij. Zo worden er steeds weer nieuwe woorden bedacht voor lage onderwijsvormen en ook voor krankzinnigen. Misstanden in de homoscene idem dito, hoewel homo's nu minder als zwakke groep worden gezien nu hun belangen steeds vaker door rechtse partijen worden verdedigd. En dan heb je ook nog de negers, zwarten, of mensen van Afrikaanse afkomst.

Zijn negers dan een zwakke groep? In ieder geval is niet elke neger zwak: er zijn veel zwarte intellectuelen, topsporters, modellen, schrijvers, politici, enzovoorts. Daar staat tegenover dat er ook heel veel zwarten zijn die het economisch, intellectueel of in andere opzichten niet zo goed gaat. Als we onder de mantel kijken, dan zien we veel problemen. Minstens één van die problemen is voor een belangrijk deel erfelijk, en dat is de gemiddelde intelligentie zoals gemeten in IQ tests. Klik op onderstaand plaatje om 'm groter te krijgen.

ouder plaatje van Wikipedia, bron en jaar van de data onbekend
ouder plaatje van Wikipedia, bron en jaar van de data onbekend


De betrouwbaarheid van IQ tests is omstreden. Echter, wat je ook van IQ tests mag vinden, feit is dat er een correlatie is tussen zulke scores en de prestaties op school en in de maatschappij. Als groep genomen zou je kunnen stellen dat negers op die gebieden zwak zijn, en de typische Gutmensch reactie is er één van verhullende liefde en het agressief benaderen van eenieder die het waagt te blikken onder die verhullende mantel. Zoals altijd is zo'n combinatie van struisvogelpolitiek, wijzend vingertje, vermeende morele superioriteit en agressie richting andersdenkenden nou niet echt de methode om de feiten onder ogen te zien en problemen aan te pakken of te voorkomen.

En Aziaten dan?


Bart Croughs stelde al dat het voor veel linkse goedmensen zo lastig was dat Aziaten zich niet in de slachtofferrol laten plaatsen. Hoe kun je nu een goedmens zijn als jouw beschermeling jouw hulp niet nodig heeft? Het is overigens goed mogelijk dat het succes van veel Aziaten samenhang heeft met hun IQ - zie het grafiekje hierboven. Dat is misschien teleurstellend voor veel blanken, maar wel een gegeven waarmee we rekening mee moeten houden voor de toekomst. We krijgen geduchte concurrentie, steeds meer, uit India en China.

Joost Niemöller is ook erg enthousiast over Chinese immigranten. Ik deel zijn mening, niet alleen op basis van objectieve gegevens, maar ook op basis van mijn eigen subjectieve ervaringen. Ik heb goede persoonlijke ervaringen met prettige Aziatische mensen. Dat neemt niet weg dat we mogelijk problemen met dubbele loyaliteit krijgen, en ook dat Nederland gewoon erg dichtbevolkt is. Ik ben dan ook erg sceptisch over alle immigratie.

Wat we wel moeten doen


De Duitsers moeten in ieder geval die "galante jongeman" een fikse boete geven vanwege het onverantwoorde en gevaarlijke gedrag. De machinist verdient een standje, maar ook niet meer dan dat - enige emotie richting iemand die een levensgevaarlijke situatie creëert is niet professioneel, maar wel begrijpelijk. De machinist heeft het nu al wel zwaar genoeg voor zijn kiezen gehad.
We accepteren liever levensgevaarlijke situaties dan zelfs maar de schijn van racisme.

Punt is dat we moeten kijken naar welk gedrag objectief gezien het meest schadelijk is. Het lijkt me duidelijk wie in dit verband dader en wie slachtoffer is. Al die politieke correctheid om toch vooral maar negers niet voor het hoofd te stoten is gewoon misselijkmakend (de link leidt naar nogal heftige beelden). Voor wat betreft de berichtgeving en de rechtspraak zou ras geen of in ieder geval een ondergeschikte rol moeten spelen. Voor Duitsland is dat kennelijk nog steeds erg lastig.

En verder moeten we niet negers, maar wel linkse "goedmensen" het vuur aan de schenen leggen. Anders blijven we zowel cultureel als economisch betalen voor zaken die niets meer zijn dan sluiers en onzin. Uiteindelijk is niemand daarbij gebaat. Afrikaanse ontwikkelingslanden zijn al teveel kapot "geholpen" door linkse idealen. Laten we niet hetzelfde doen met ons eigen land.

Behalve hieronder verschenen ook een aantal reacties op Artikel 7.
Excerpt: We accepteren liever levensgevaarlijke situaties dan zelfs maar de schijn van racisme.
Post date: 2011-08-26 12:57:00
Post date GMT: 2011-08-26 11:57:00
Post modified date: 2012-01-07 15:28:08
Post modified date GMT: 2012-01-07 14:28:08
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com