De neger en de machinist

Een donkergekleurde jongeman houdt de deuren van de bijna vertrekkende metro open zodat zijn vriendin kan instappen. Galant doch levensgevaarlijk. De machinist ontsteekt in woede en gebruikt het woord “neger” over de intercom. Alle passagiers kunnen het horen. Zulk een racisme is ongehoord!

De jongeman laat het niet over zijn kant gaan, en bij een volgende halte stapt hij uit om met zijn mobiel een foto van de machinist te maken. Echter, de machinist stapte uit en gaf de jongeman een schop. Hierbij viel de mobiel op de grond en raakte daarbij beschadigd.

Vervolgens maakt bijna niemand zich nog druk over het gevaarlijke gedrag van de jongeman, en dreigt de machinist zijn baan te verliezen.

Dit voorval vond plaats in München, Duitsland. De gebeurtenissen werden mij bekend via Fok!, die als bronartikel The Local noemde. Aan de hand van dit voorval kunnen we enkele hypothesen opstellen.

Hypergevoeligheid voor vermeend racisme

De eerste hypothese zou kunnen zijn dat het veroorzaken van levensgevaarlijke situaties veel minder erg is dan het gebruiken van een mogelijk racistische term in het openbaar. Omdat ik hier niet wil betogen dat metrodeuren openhouden geaccepteerd en veilig is, moet ik wel concluderen dat we bijzonder gevoelig zijn voor het gebruik van het woord “neger”. Laat ik het maar “hypergevoeligheid” noemen.

De oorzaken zijn divers. Een hoop ervan zijn natuurlijk al genoemd door Bart Croughs in diverse artikelen, en zelf houd ik het op een combinatie van links denken (cultureel marxisme), een nog onverwerkte Tweede Wereldoorlog, en het feit dat veel mensen van nature de zwakkere willen beschermen.

De verhullende mantel der liefde voor negers

De zwakkere beschermen wordt soms in de praktijk gebracht door steeds weer gebreken met de mantel der liefde te bedekken (hypothese twee). Verhullend taalgebruik hoort daar vaak bij. Zo worden er steeds weer nieuwe woorden bedacht voor lage onderwijsvormen en ook voor krankzinnigen. Misstanden in de homoscene idem dito, hoewel homo’s nu minder als zwakke groep worden gezien nu hun belangen steeds vaker door rechtse partijen worden verdedigd. En dan heb je ook nog de negers, zwarten, of mensen van Afrikaanse afkomst.

Zijn negers dan een zwakke groep? In ieder geval is niet elke neger zwak: er zijn veel zwarte intellectuelen, topsporters, modellen, schrijvers, politici, enzovoorts. Daar staat tegenover dat er ook heel veel zwarten zijn die het economisch, intellectueel of in andere opzichten niet zo goed gaat. Als we onder de mantel kijken, dan zien we veel problemen. Minstens één van die problemen is voor een belangrijk deel erfelijk, en dat is de gemiddelde intelligentie zoals gemeten in IQ tests. Klik op onderstaand plaatje om ‘m groter te krijgen.

ouder plaatje van Wikipedia, bron en jaar van de data onbekend
ouder plaatje van Wikipedia, bron en jaar van de data onbekend

De betrouwbaarheid van IQ tests is omstreden. Echter, wat je ook van IQ tests mag vinden, feit is dat er een correlatie is tussen zulke scores en de prestaties op school en in de maatschappij. Als groep genomen zou je kunnen stellen dat negers op die gebieden zwak zijn, en de typische Gutmensch reactie is er één van verhullende liefde en het agressief benaderen van eenieder die het waagt te blikken onder die verhullende mantel. Zoals altijd is zo’n combinatie van struisvogelpolitiek, wijzend vingertje, vermeende morele superioriteit en agressie richting andersdenkenden nou niet echt de methode om de feiten onder ogen te zien en problemen aan te pakken of te voorkomen.

En Aziaten dan?

Bart Croughs stelde al dat het voor veel linkse goedmensen zo lastig was dat Aziaten zich niet in de slachtofferrol laten plaatsen. Hoe kun je nu een goedmens zijn als jouw beschermeling jouw hulp niet nodig heeft? Het is overigens goed mogelijk dat het succes van veel Aziaten samenhang heeft met hun IQ – zie het grafiekje hierboven. Dat is misschien teleurstellend voor veel blanken, maar wel een gegeven waarmee we rekening mee moeten houden voor de toekomst. We krijgen geduchte concurrentie, steeds meer, uit India en China.

Joost Niemöller is ook erg enthousiast over Chinese immigranten. Ik deel zijn mening, niet alleen op basis van objectieve gegevens, maar ook op basis van mijn eigen subjectieve ervaringen. Ik heb goede persoonlijke ervaringen met prettige Aziatische mensen. Dat neemt niet weg dat we mogelijk problemen met dubbele loyaliteit krijgen, en ook dat Nederland gewoon erg dichtbevolkt is. Ik ben dan ook erg sceptisch over alle immigratie.

Wat we wel moeten doen

De Duitsers moeten in ieder geval die “galante jongeman” een fikse boete geven vanwege het onverantwoorde en gevaarlijke gedrag. De machinist verdient een standje, maar ook niet meer dan dat – enige emotie richting iemand die een levensgevaarlijke situatie creëert is niet professioneel, maar wel begrijpelijk. De machinist heeft het nu al wel zwaar genoeg voor zijn kiezen gehad.

We accepteren liever levensgevaarlijke situaties dan zelfs maar de schijn van racisme.

Punt is dat we moeten kijken naar welk gedrag objectief gezien het meest schadelijk is. Het lijkt me duidelijk wie in dit verband dader en wie slachtoffer is. Al die politieke correctheid om toch vooral maar negers niet voor het hoofd te stoten is gewoon misselijkmakend (de link leidt naar nogal heftige beelden). Voor wat betreft de berichtgeving en de rechtspraak zou ras geen of in ieder geval een ondergeschikte rol moeten spelen. Voor Duitsland is dat kennelijk nog steeds erg lastig.

En verder moeten we niet negers, maar wel linkse “goedmensen” het vuur aan de schenen leggen. Anders blijven we zowel cultureel als economisch betalen voor zaken die niets meer zijn dan sluiers en onzin. Uiteindelijk is niemand daarbij gebaat. Afrikaanse ontwikkelingslanden zijn al teveel kapot “geholpen” door linkse idealen. Laten we niet hetzelfde doen met ons eigen land.

Behalve hieronder verschenen ook een aantal reacties op Artikel 7.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gijs van meeteren
11 jaren geleden

Klopt dit verhaal wel? Heb op google maps gekeken. Maar de stad Munich in Duitsland heb ik niet ontdekt. Kortom, waar ligt Munich? Het moet een plaats zijn waar een metro is, dus moet dat op de kaart terug te vinden zijn, want alleen in grote steden vind je metro’s.

Krats
Krats
11 jaren geleden

Het is toch niet serieus te nemen, dat iemand niet zou weten, dat Munich het Engelse woord voor München is!
Zo iemand weet dus blijkbaar niet meer waar het over gaat als het over het Franse: Paris, het Engelse: London, het Belgische: Brussels gaat.
Er bestaan domme reacties, maar zo’n reactie is toch echt van iemand met een deeldiploma lagere school.

Christiaan
Christiaan
11 jaren geleden

En domme mensen moeten vooral hun domme baantjes blijven doen, want als je een deeldiploma lagere school hebt moet je dit soort verhalen niet lezen? Want dat is slecht voor je ontwikkeling? Stel je voor dat domme mensen slimmer worden?

En, stel je voor dat er nog méér negers naar Europa komen, dan worden er nog meer onschuldige blanke blonde meisjes vermoord. Want beesten zijn het natuurlijk, die zwartjoekels, geen greintje fatsoen!

Heren, het hokjesdenken is weer schreiend. Evert, zeker je misselijkmakend linkje; inderdaad misselijkmakend omdat zomaar zonder reden neger in een zin wordt gebruikt om een man aan te duiden. Wat is er gebeurt met “de 23-jarige man”? Wat is de toegevoegde waarde van ras te weten? Zodat er nog meer eenzijdig nieuws komen over allochtonen die alles fout doen? Want dat heeft zo’n lekkere nieuwswaarde, zeker vergeleken met autochtone mannen, want dat zijn engeltjes.

Xenofobie is terecht zo ver dat het terecht is. Maar eenzijdig ‘journalisme’ geeft verschillende bevolkingsgroepen geen eerlijke kans. De globalisering is gaande en dingen in goede banen leiden lijkt me verstandig, zeker als je andere culturen inbrengt die misbruik maken van onze ‘geciviliseerde’ cultuur. Maar het blijft stupide jezelf altijd maar als de standaardmaat te gebruiken, en alles wat vreemd is proberen weg te houden. Het is juist mooi dat de wereld zo lekker aan het vermengen is; ik hoop dat we over 100 jaar geen rassen meer kennen, zou een hoop ellende schelen.

Nog een laatste overpeinzing: waarom loopt een psychisch gestoorde rond? Was dat niet omdat we onze vrije maatschappij zo waarderen? Toch? Neem dan ook één dode als genoegen. Maar laat je vooral niet leiden door one-case-berichten of one-issue-partijen; kijk naar statistieken, kijk ook vooral naar ALLE statistieken (anders krijg je weer van die vermoeide debatten als climate gate) en trek dan je conclusies. Zo lang de gemiddelde mens dat niet kan, geef zaken dan het voordeel van de twijfel, in plaats van verregaande conclusies te trekken op basis van slechte informatie.

En bovenal: hecht vooral niet te veel waarde aan de woorden van één individu.
Dominee Gremdaat, kom er maar in: http://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

Theo Prinse
Theo Prinse
11 jaren geleden

Het gaat niet om intelligentie van individuen van een etnische groep maar over het feit dat een samenleving om hoofdzakelijk vulgair economische redenen vol stroomt met allerlei culturen die de bestaande op termijn ondermijnen en zelfs kapot maakt. Het westen is er door het communistische blok (-1990) nooit in geslaagd om voormalige koloniale structuur in een pro-westerse om te zetten. Vrijwel alle vml koloniën staan op afglijden in genocide en / of de islam. Zimbabwe, Nigeria, zelfs Europa !
Zuid Afrika is in klasse zes van genocide geschaald.
http://www.youtube.com/watch?v=z2yocEXBmFU&feature=related

trackback
11 jaren geleden

[…] Twitter « De neger en de machinist […]

trackback
11 jaren geleden

[…] is enkel het ontbreken van licht. De mens heeft een onsterfelijke ziel – een idee dat is overgenomen door het Christendom – en er bestaat een wereldziel, zie ook mijn pagina over de Anima Mundi. Verwant met het […]

Mens van de wereld
Mens van de wereld
11 jaren geleden

Allemaal ouderwetse prietpraat. IQ zegt niets over creativiteit, EQ en andere Quotiënten. Over vooruitgang en evolutie gesproken: Eerst hebben die ‘superieure’ westerlingen met al hun lompheid Afrika en Amerika van haar wortels afgerukt. Afrikanen werden gekleineerd en werden als slaven gebruikt, maar ondanks alle tegenslag hielden ze hun glimlach. Sommigen bezwijken onder woede en wrok, wat zeer normaal is als je in het jaar 2011 nog steeds gebukt moeten gaan onder scheldwoorden als “neger”. Westerlingen en/of Aziaten moeten niet denken dat ze superieur zijn want moest iedereen zo “westers” leven, schoot er van onze planeet niets meer over! Eigenlijk zijn we onze blauwe planeet aan het verkloten. Die ecologische prietpraat haalt niets uit want ondertussen schieten nieuwe petroleumeilanden als paddenstoelen uit de grond. We zullen op een dag verschieten wanneer we terug twee stenen tegeneen moeten slaan om vuur te maken! Bende fascisten.

Betere wereld
Betere wereld
11 jaren geleden

De technologische samenleving en dan komt de economische kansen, blablabla. Iedereen steekt zoveel mogelijk geld in eigen zak, voor de rest verandert niet veel.
Ik zou graag uw muil willen zien moest gij als neger uitgescholden worden, je zult niet snel zeggen dat het voor een ander zijn rekening is.
Gelukkig dat er, zoals je noemt, zo’n weinig ontwikkelde linkse rakkers bestaan. Zo krijgt racisme eindelijk een staartje 🙂
Kansen zouden er moeten zijn voor iedereen. Niemand is cultureel lager, intelligentie en kennis worden tussen verschillende culturen gedeeld. fascisten zullen anderen alleen proberen te verdommen.

Bruynzeel
10 jaren geleden

Een tikkeltje bijzonder is het wel als het woord neger als negatief wordt ervaren.
Het is aantoonbaar dat er diverse mensenrassen bestaan.Kan me echter geen voorval herinneren van een chinees of japanner die het erg zou vinden aziaat genoemd te worden.Bij joden ligt het mede door de shoah wat gevoeliger, maar dat is nog begrijpelijk.
Bij arabier zou ik me ook nog een voorstelling kunnen maken vanwege het wel heel erg vaak negatief in het nieuws komen.
Weet ook eerlijk gezegd niet of een arabier een ras is of meer een overgangstype tussen negroïde en blank.
Belangrijk in een discussie over het al dan niet bestaan van verschillende mensenrassen zou de constatering moeten zijn dat we wel allemaal tot hetzelfde ras behoren.
In de dierenwereld is het zo dat het kruisen van verwante soorten wel mogelijk is doch dat de uitkomsten daarvan niet vruchtbaar zijn.
Voorbeelden daarvan zijn muildieren en muilezels (resultaat van het kruisen van paarden en ezels).
Ook bij katachtigen is geëxperimenteerd tussen leeuwen en tijgers.
En ook hier geld dat dat wel kan maar dat de producten daarvan (lijgers en teeuwen) niet vruchtbaar zijn.
Bij vermengingen van mensenrassen is geen sprake van een verminderde vruchtbaarheid.
Opvallend bij kruisingen van mensenrassen is dat het blanke ras door alle andere rassen gedomineerd wordt.