Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Een zwarte dag voor de fascisten

Mohamed Rabbae

Het is een zwarte dag voor de fascistoïden die hoopten de vrije discussie in een vrij land de mond te snoeren. Mohamed Rabbae, voormalig lijsttrekker van GroenLinks, hoopte zijn tegenstander niet met argumenten maar via de rechter te kunnen verslaan. Dat is vandaag mislukt; Wilders is door de rechter vrijgesproken. In een vrije democratie kun je meningen niet verbieden.

Een groot deel van de achterban van GroenLinks hoopte uiteraard op straf voor Geert Wilders. Het is waar dat Femke Halsema afstand nam van Rabbae, maar niet eerder dan wanneer duidelijk werd dat de strafaanklacht weinig kans van slagen had. Ook veel SP-stemmers en een belangrijk deel van de PvdA achterban zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat “Satan” Wilders mag deelnemen aan de politieke vrijheden die aan de basis staan van het ontstaan van Nederland.

Communism and socialism, programs for intellectual control over society … fascism, a program for the social control of intellect. – Robert M Pirsig, Lila. An inquiry into morals. New York (Bantam Books) 1991, 274

Alle mensen die teleurgesteld zijn in de vrijspraak van Wilders zijn diep in hun hart besmet met het fascisme. Ze geloven niet werkelijk in de vrije discussie en vrije uitwisseling van ideeën die de basis vormt van onze democratie. Deze groep mensen is fundamentalistisch en totalitair aangelegd. Ze geloven in een vaag begrip van een wij, en dat wij bepaalt wel wat er wel en niet gedacht mag worden, en wat er wel en niet gezegd mag worden. Dat wij bepaalt dan wel het intellect van fascisten zoals Mohamed Rabbae, en fascisten die vandaag treuren omdat vandaag hun wij niet kon bepalen dat Wilders gewoon aan het debat mag deelnemen.

Update 1: De naam Oriana Fallaci moet hier ook genoemd worden. Volg de link voor meer informatie over deze interessante en bevlogen vrouw.

Update 2: D66 is een democratische partij die staat voor vrijheid van meningsuiting. Het is daarom jammer dat D66-leider Alexander Pechtold meteen zo negatief reageert.


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.