This page was exported from Furor Teutonicus [ https://www.furorteutonicus.eu ]
Export date: Mon Sep 27 1:09:39 2021 / +0000 GMT

Ziggo klantenservice moet terug naar basisschool (maar toch niet)


Update 2010-12-07: na wat heen en weer bellen, kastje, muur, etc, raakte Ziggo er toch van overtuigd dat ze zelf de beheerder zijn van de kabels hier in Leiden. Ze stuurden vlot een monteur om te inspecteren of we aangesloten konden worden. Daarna werd ik teruggebeld met de melding dat radio en televisie wel mogelijk zijn, maar internet niet, omdat er een SOP of SOG punt tussen zit, waarvan ik niet precies weet wat het is maar het komt erop neer dat het éénrichtingsverkeer toestaat, en geen tweerichtingsverkeer wat nodig is voor een internet aansluiting (uplink en downlink). In ieder geval is dit geval nu toch nog netjes afgehandeld door Ziggo, hoewel 't in het begin niet zo goed opschoot.

Gisteravond stuurde ik een vraag naar Ziggo, via hun webformulier. Ze reageren wel lekker vlot: de volgende ochtend al een antwoord. Met referentie 213845519273.

Mijn vraag was niet al te lastig:
In het verleden hadden wij op dit adres kabeltelevisie van Casema. Casema is later Ziggo geworden. Het coax aansluitpunt is nog steeds aanwezig. Graag willen we de mogelijkheid onderzoeken om kabelinternet te nemen op dit adres. Volgens de postcodecheck is dat niet mogelijk. Klopt dat wel? Immers, de coax aansluiting zit er nog...

De reactie van de klantenservice, een email van No-ReplY@ziggo.nl, was tamelijk kort:
dat adres die u mij doorgeeft kan ik niet vinden in het systeem. kunt u mij aub uw klantnummer sturen zodat ik u verder van dienst kan zijn.

Da's knap, drie blunders in zo'n kort bericht.

  1. Een klantnummer vragen aan iemand die juist klant wil worden???

  2. Om meer informatie vragen via een "noreply" adres, zonder aan te geven hoe de extra informatie wel verschaft dient te worden???

  3. Klagen over het niet vinden van een adres in het systeem, terwijl de vraag juist het probleem betrof dat het adres een negatief resultaat gaf in de online postcodecheck???


Nouja, misschien had ik ook niet anders moeten verwachten. Ziggo is in het verleden, vooral in 2008, erg vaak negatief in het nieuws gekomen vanwege slechte diensten en slechte klantenservice. 't scheen nu weer wat beter te gaan, maar "wat beter" is duidelijk nog steeds op het niveau basisschool. Laat ik me daarvan maar niet afhankelijk maken voor mijn internet verbinding.

ziggo-not
Excerpt: Ziggo is niet in staat om simpele vragen te beantwoorden. Zo vragen ze mensen die nog geen klant zijn, maar het wel willen worden, om een klantnummer.
Post date: 2010-11-17 11:03:41
Post date GMT: 2010-11-17 10:03:41
Post modified date: 2014-11-28 14:03:03
Post modified date GMT: 2014-11-28 13:03:03
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com