Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Senioren euthanaseren, zeggen WEF en VN? Welnee.

Er is een video opgedoken waarin het WEF zou pleiten voor het euthanaseren van senioren, om zo meer ruimte en kansen voor de jonge generatie te bieden. Zie het artikel op Frontnieuws.

frontnieuws

Hier kun je het betreffende filmpje bekijken:

Agenda 21, "I Have Lived a Good Life"

🔗 https://youtu.be/0CDZiR3yGtI

Het eerste wat opvalt is dat in het filmpje niet “WEF” staat, maar “UN” (VN) en “Agenda 21”. De VN en het WEF zijn toch echt verschillende organisaties.

Het blijkt om een reclamefilmpje te gaan voor een thriller. Het filmpje komt uit 2012.

Het staat ook op zijn website. Glenn Beck is een fervent tegenstander van #Agenda21. Het filmpje dat nu rond gaat heeft is echter niet van de @un en heeft geen direct verband met het @wef. pic.twitter.com/gi9L63rMIE

— Dries Mulder 🇳🇱🇮🇱🇨🇦 (@Dries_Mulder) May 25, 2022

Op Twitter zie je de een grote meute “wakkere” mensen meegaan in dit spookverhaal.

WTF 😱 .. Zie filmpje in deze link https://t.co/wHhlJIpaMj pic.twitter.com/HmWgm7aqPo

— Syllie 🌸 (@ZwaanSyl) May 24, 2022

Gisteren plaatste ik al een bericht over spookverhalen rond apenpokken. Mijn voorstel richting vrijheidsstrijders en “wappies” is om meer te doen aan zelfkritiek, aan spiegelen. Ga niet snel mee met spookverhalen en groupthink. Anderen uitmaken voor schapen terwijl je zelf enorm kuddegedrag vertoont maakt het allemaal niet zo geloofwaardig. Eigen onderzoek doen is ook: je eigen shit onderzoeken. Controle komt uit je eigen centrum.

Als je gehoord wilt worden, moet je het ook waard zijn om naar te luisteren. Zorg dat je om z’n minst je feiten voor elkaar hebt en benoem ook alternatieve interpretaties.

Als het zo doorgaat ga ik straks nog eerder Volkskrantpubliek geloven dan wappies. En eerlijk, als je het slechter doet dan Volkskrantpubliek, dan ben je diep gezakt. Heel diep.

Bouw op harde feiten. Toon ze. Wees voorzichtig met de interpretatie. Zo kan het ook:

Voormalig premier van Nieuw-Zeeland, Helen Clark, zegt: "Mensen zijn over COVID Heen… we lopen het gevaar dit moment te verliezen voor transformatieve verandering." #WHO #WEF moeten gestopt worden pic.twitter.com/oWPvSsam9f

— Gewoon Merel (@crazybytez) May 25, 2022

Het boek heb ik trouwens niet gelezen, maar misschien is het wel een leuke voor op het strand:

Agenda 21

Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.