Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Zwijnen, downloaders, socialisme en staatsschuld

Wild zwijn. Bron: Wikipedia

Op veel plaatsen in de Veluwe is het verboden om zwijnen te voeren. Zo is bijvoorbeeld de boete in de gemeente Epe 70 euro.

Logisch, want zwijnen die gevoerd worden verliezen hun schuwheid en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Sommige zwijnen worden agressief als ze geen eten krijgen, en gezien hun scherpe hoektanden en enorme kracht geeft dat heel nare wonden. Al heel wat jagers zijn onvoorzichtige honden op die manier kwijtgeraakt.

Bijten in de hand die je voedt. Het komt niet alleen bij zwijnen voor. Ook downloaders bijten wel eens. Wat is het geval? Al jaren zijn er groepen die televisieseries digitaliseren en online zetten via torrents. Om ze vindbaar te maken worden ze opgenomen in index sites (zoekmachines) zoals The Pirate Bay. Onlangs hebben een aantal groepen de videocodering gewijzigd naar een moderner formaat. Dat is plezierig voor de meeste computergebruikers, maar mensen die het bestand op een CD branden om het met een (oude) DVD speler af te kunnen spelen zijn de klos. Die mensen nu zijn zich gaan gedragen alsof ze goedbetalende klanten zijn: schelden en tieren op de groepen die pro deo moeite doen, en zelfs de gratis index sites krijgen een veeg mee. Ook lijken veel mensen niet te snappen dat de uploaders andere mensen zijn dan de beheerders van de index sites. Het hele verhaal kun je lezen op TorrentFreak (ook als pdf beschikbaar).

Typerend. Geef een vinger, en ze nemen je hele hand. Bijten in de hand die je voedt. Oude gezegden, en steeds weer actuele voorbeelden. Socialisme heeft dezelfde gevolgen: de gift van vandaag is het basisrecht van morgen. Hoe de weelde (voedsel, film) daarbij ontstaat interesseert de ontvanger niet. Daarom zijn het ook vooral linkse partijen die wegkomen met het steeds verder laten oplopen van de staatsschuld: de gemiddelde linkse kiezer heeft geen interesse voor de bron van de welvaart waarin het delen wil, en streeft dus ook niet een werkelijk duurzame economie na.


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.