Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 0 min

StemmenTracker laat je echte vertegenwoordigers zien

ProDemos heeft een nieuw speeltje gemaakt, genaamd de StemmenTracker

… waarmee u uw eigen standpunten kunt vergelijken met het stemgedrag van partijen in de Tweede Kamer. Terugkijkend kunt u zien welke standpunten de partijen in de afgelopen periode feitelijk hebben ingenomen.

Hartstikke leuk natuurlijk! Stemwijzers, kieskompassen e.d. kijken welke verkiezingsbeloften het beste bij jouw denkbeelden passen. Maar met zo’n StemmenTracker kun je zien of jouw standpunten goed aansluiten met het gedrag in de Tweede Kamer.

Het is een nog wat simpele test, dus de uitslag moet je met een korreltje zout nemen. Bovendien zitten regeringspartijen ook gebonden aan een coalitieakkoord.

Grappig is dat ik zelf laatst nog ergens beweerde dat ik een coalitie van VVD, PVV en D66 wel zou zien zitten, ook al zal het samensmeden daarvan vrijwel ondoenlijk zijn. En voilà, de StemmenTracker bevestigd mijn voorkeur:

stemmentracker_evert

Doe ook de test op http://www.stemmentracker.nl/


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.