Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 14 min

De neger en de machinist

Een donkergekleurde jongeman houdt de deuren van de bijna vertrekkende metro open zodat zijn vriendin kan instappen. Galant doch levensgevaarlijk. De machinist ontsteekt in woede en gebruikt het woord “neger” over de intercom. Alle passagiers kunnen het horen. Zulk een racisme is ongehoord!

De jongeman laat het niet over zijn kant gaan, en bij een volgende halte stapt hij uit om met zijn mobiel een foto van de machinist te maken. Echter, de machinist stapte uit en gaf de jongeman een schop. Hierbij viel de mobiel op de grond en raakte daarbij beschadigd.

Vervolgens maakt bijna niemand zich nog druk over het gevaarlijke gedrag van de jongeman, en dreigt de machinist zijn baan te verliezen.

Dit voorval vond plaats in München, Duitsland. De gebeurtenissen werden mij bekend via Fok!, die als bronartikel The Local noemde. Aan de hand van dit voorval kunnen we enkele hypothesen opstellen.

Hypergevoeligheid voor vermeend racisme

De eerste hypothese zou kunnen zijn dat het veroorzaken van levensgevaarlijke situaties veel minder erg is dan het gebruiken van een mogelijk racistische term in het openbaar. Omdat ik hier niet wil betogen dat metrodeuren openhouden geaccepteerd en veilig is, moet ik wel concluderen dat we bijzonder gevoelig zijn voor het gebruik van het woord “neger”. Laat ik het maar “hypergevoeligheid” noemen.

De oorzaken zijn divers. Een hoop ervan zijn natuurlijk al genoemd door Bart Croughs in diverse artikelen, en zelf houd ik het op een combinatie van links denken (cultureel marxisme), een nog onverwerkte Tweede Wereldoorlog, en het feit dat veel mensen van nature de zwakkere willen beschermen.

De verhullende mantel der liefde voor negers

De zwakkere beschermen wordt soms in de praktijk gebracht door steeds weer gebreken met de mantel der liefde te bedekken (hypothese twee). Verhullend taalgebruik hoort daar vaak bij. Zo worden er steeds weer nieuwe woorden bedacht voor lage onderwijsvormen en ook voor krankzinnigen. Misstanden in de homoscene idem dito, hoewel homo’s nu minder als zwakke groep worden gezien nu hun belangen steeds vaker door rechtse partijen worden verdedigd. En dan heb je ook nog de negers, zwarten, of mensen van Afrikaanse afkomst.

Zijn negers dan een zwakke groep? In ieder geval is niet elke neger zwak: er zijn veel zwarte intellectuelen, topsporters, modellen, schrijvers, politici, enzovoorts. Daar staat tegenover dat er ook heel veel zwarten zijn die het economisch, intellectueel of in andere opzichten niet zo goed gaat. Als we onder de mantel kijken, dan zien we veel problemen. Minstens één van die problemen is voor een belangrijk deel erfelijk, en dat is de gemiddelde intelligentie zoals gemeten in IQ tests. Klik op onderstaand plaatje om ’m groter te krijgen.

ouder plaatje van Wikipedia, bron en jaar van de data onbekend

De betrouwbaarheid van IQ tests is omstreden. Echter, wat je ook van IQ tests mag vinden, feit is dat er een correlatie is tussen zulke scores en de prestaties op school en in de maatschappij. Als groep genomen zou je kunnen stellen dat negers op die gebieden zwak zijn, en de typische Gutmensch reactie is er één van verhullende liefde en het agressief benaderen van eenieder die het waagt te blikken onder die verhullende mantel. Zoals altijd is zo’n combinatie van struisvogelpolitiek, wijzend vingertje, vermeende morele superioriteit en agressie richting andersdenkenden nou niet echt de methode om de feiten onder ogen te zien en problemen aan te pakken of te voorkomen.

En Aziaten dan?

Bart Croughs stelde al dat het voor veel linkse goedmensen zo lastig was dat Aziaten zich niet in de slachtofferrol laten plaatsen. Hoe kun je nu een goedmens zijn als jouw beschermeling jouw hulp niet nodig heeft? Het is overigens goed mogelijk dat het succes van veel Aziaten samenhang heeft met hun IQ – zie het grafiekje hierboven. Dat is misschien teleurstellend voor veel blanken, maar wel een gegeven waarmee we rekening mee moeten houden voor de toekomst. We krijgen geduchte concurrentie, steeds meer, uit India en China.

Joost Niemöller is ook erg enthousiast over Chinese immigranten. Ik deel zijn mening, niet alleen op basis van objectieve gegevens, maar ook op basis van mijn eigen subjectieve ervaringen. Ik heb goede persoonlijke ervaringen met prettige Aziatische mensen. Dat neemt niet weg dat we mogelijk problemen met dubbele loyaliteit krijgen, en ook dat Nederland gewoon erg dichtbevolkt is. Ik ben dan ook erg sceptisch over alle immigratie.

Wat we wel moeten doen

De Duitsers moeten in ieder geval die “galante jongeman” een fikse boete geven vanwege het onverantwoorde en gevaarlijke gedrag. De machinist verdient een standje, maar ook niet meer dan dat – enige emotie richting iemand die een levensgevaarlijke situatie creëert is niet professioneel, maar wel begrijpelijk. De machinist heeft het nu al wel zwaar genoeg voor zijn kiezen gehad.

We accepteren liever levensgevaarlijke situaties dan zelfs maar de schijn van racisme.

Punt is dat we moeten kijken naar welk gedrag objectief gezien het meest schadelijk is. Het lijkt me duidelijk wie in dit verband dader en wie slachtoffer is. Al die politieke correctheid om toch vooral maar negers niet voor het hoofd te stoten is gewoon misselijkmakend (de link leidt naar nogal heftige beelden). Voor wat betreft de berichtgeving en de rechtspraak zou ras geen of in ieder geval een ondergeschikte rol moeten spelen. Voor Duitsland is dat kennelijk nog steeds erg lastig.

En verder moeten we niet negers, maar wel linkse “goedmensen” het vuur aan de schenen leggen. Anders blijven we zowel cultureel als economisch betalen voor zaken die niets meer zijn dan sluiers en onzin. Uiteindelijk is niemand daarbij gebaat. Afrikaanse ontwikkelingslanden zijn al teveel kapot “geholpen” door linkse idealen. Laten we niet hetzelfde doen met ons eigen land.

Behalve hieronder verschenen ook een aantal reacties op Artikel 7.

Reacties

✉ gijs van meeteren op 2011-08-26

Klopt dit verhaal wel? Heb op google maps gekeken. Maar de stad Munich in Duitsland heb ik niet ontdekt. Kortom, waar ligt Munich? Het moet een plaats zijn waar een metro is, dus moet dat op de kaart terug te vinden zijn, want alleen in grote steden vind je metro’s.

✉ Evert Mouw op 2011-08-26

Gijs, dank voor je reactie. Ik zie dat ik het Engelse “Munich” onvertaald gelaten heb. Het moet natuurlijk zijn: München. Ik heb het gecorrigeerd. Mijn excuus voor de door mij gestichte verwarring, en dank voor je alertheid.

✉ Krats op 2011-08-26

Het is toch niet serieus te nemen, dat iemand niet zou weten, dat Munich het Engelse woord voor München is!
Zo iemand weet dus blijkbaar niet meer waar het over gaat als het over het Franse: Paris, het Engelse: London, het Belgische: Brussels gaat.
Er bestaan domme reacties, maar zo’n reactie is toch echt van iemand met een deeldiploma lagere school.

✉ Christiaan op 2011-08-28

En domme mensen moeten vooral hun domme baantjes blijven doen, want als je een deeldiploma lagere school hebt moet je dit soort verhalen niet lezen? Want dat is slecht voor je ontwikkeling? Stel je voor dat domme mensen slimmer worden?

En, stel je voor dat er nog méér negers naar Europa komen, dan worden er nog meer onschuldige blanke blonde meisjes vermoord. Want beesten zijn het natuurlijk, die zwartjoekels, geen greintje fatsoen!

Heren, het hokjesdenken is weer schreiend. Evert, zeker je misselijkmakend linkje; inderdaad misselijkmakend omdat zomaar zonder reden neger in een zin wordt gebruikt om een man aan te duiden. Wat is er gebeurt met “de 23-jarige man”? Wat is de toegevoegde waarde van ras te weten? Zodat er nog meer eenzijdig nieuws komen over allochtonen die alles fout doen? Want dat heeft zo’n lekkere nieuwswaarde, zeker vergeleken met autochtone mannen, want dat zijn engeltjes.

Xenofobie is terecht zo ver dat het terecht is. Maar eenzijdig ‘journalisme’ geeft verschillende bevolkingsgroepen geen eerlijke kans. De globalisering is gaande en dingen in goede banen leiden lijkt me verstandig, zeker als je andere culturen inbrengt die misbruik maken van onze ‘geciviliseerde’ cultuur. Maar het blijft stupide jezelf altijd maar als de standaardmaat te gebruiken, en alles wat vreemd is proberen weg te houden. Het is juist mooi dat de wereld zo lekker aan het vermengen is; ik hoop dat we over 100 jaar geen rassen meer kennen, zou een hoop ellende schelen.

Nog een laatste overpeinzing: waarom loopt een psychisch gestoorde rond? Was dat niet omdat we onze vrije maatschappij zo waarderen? Toch? Neem dan ook één dode als genoegen. Maar laat je vooral niet leiden door one-case-berichten of one-issue-partijen; kijk naar statistieken, kijk ook vooral naar ALLE statistieken (anders krijg je weer van die vermoeide debatten als climate gate) en trek dan je conclusies. Zo lang de gemiddelde mens dat niet kan, geef zaken dan het voordeel van de twijfel, in plaats van verregaande conclusies te trekken op basis van slechte informatie.

En bovenal: hecht vooral niet te veel waarde aan de woorden van één individu.
Dominee Gremdaat, kom er maar in: http://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

✉ Evert Mouw op 2011-08-29

Tja Christiaan,

Domme mensen kun je wel dingen leren, maar ze slimmer maken is echt iets anders. Daar gaat het bij intelligentie nu juist om: leervermogen, adaptief vermogen, abstractieniveau.

“En, stel je voor dat er nog méér negers naar Europa komen, dan worden er nog meer onschuldige blanke blonde meisjes vermoord.”

Dat klopt, op basis van statistieken, helaas dus wel ja. Je hoeft niet eens heel slim of ontwikkeld te zijn om dat te bedenken, aangezien dit al meerdere decennia bekend is. Voorbeeldje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States

Het is overigens gebruikelijk om bij algemene trends ook voorbeelden te geven die de trend illustreren. Daaronder valt het inderdaad misselijkmakende linkje, een geval dat helaas niet apart staat. In Nederland nog recent in Baflo, dat was dan een voorbeeld meer dicht bij huis geweest.

“Het is juist mooi dat de wereld zo lekker aan het vermengen is”

Laten we de case nemen voor Europa en Afrika, waar je je kennelijk druk over maakt. 1 miljard X 90 + 700 miljoen X 100 geeft gemiddeld natuurlijk een lagere IQ dat het Europees gemiddelde van 100; dat is dus de uitkomst van jouw wens. E.e.a. betekent effectief een nivellering en dus verlaging van de snelheid van ontwikkeling en vooruitgang welke altijd door een minderheid gedragen wordt. Het voordeel is wat precies? Je denkt dat het verdwijnen van ras door jou niet nader genoemde problemen zou oplossen? (Hieruit blijkt dat je ras een belangrijk concept vindt.) Het botst overigens ook wel behoorlijk met de principes van de evolutie, waar afscheiding en specialisatie zorgen voor competitie en vooruitgang.

“autochtone mannen, want dat zijn engeltjes”

Graag je statistische comparatieve onderbouwing. Ik ben sceptisch en nieuwsgierig naar de voor mij nog onbekende data.

“kijk naar statistieken”

Prima, dat is namelijk precies waarop ik mijn tekst en opinies gebaseerd heb, inclusief links naar bronnenmateriaal. Bij jou mis ik dat echter totaal - dus breng nu zelf ook eens je eigen prediking in de praktijk…

✉ Theo Prinse op 2011-08-30

Het gaat niet om intelligentie van individuen van een etnische groep maar over het feit dat een samenleving om hoofdzakelijk vulgair economische redenen vol stroomt met allerlei culturen die de bestaande op termijn ondermijnen en zelfs kapot maakt. Het westen is er door het communistische blok (-1990) nooit in geslaagd om voormalige koloniale structuur in een pro-westerse om te zetten. Vrijwel alle vml koloniën staan op afglijden in genocide en / of de islam. Zimbabwe, Nigeria, zelfs Europa !

Zuid Afrika is in klasse zes van genocide geschaald.
https://www.youtube.com/watch?v=z2yocEXBmFU

✉ Evert Mouw op 2011-08-31

Theo, dank voor je link. Interessante video. Zelf heb ik verre familie in ZA, en van David Duke heb ik ooit wel eens iets gelezen. Ik vermoed dat de PVV niet erg blij zal zijn met David Duke, vooral vanwege zijn anti-joodse houding, maar de man heeft zeker een verhaal.

Ik geloof trouwens dat het niet “of” is, maar “en”: ons land stroomde vol met laag-intelligente laag-culturele mensen. Het eerste is op lange termijn nog lastiger te herstellen dan het tweede, omdat het eerste biologisch erfelijk is. Maar de culturele factor is natuurlijk meer explosief.

✉ Mens van de wereld op 2011-09-07

Allemaal ouderwetse prietpraat. IQ zegt niets over creativiteit, EQ en andere Quotiënten. Over vooruitgang en evolutie gesproken: Eerst hebben die ‘superieure’ westerlingen met al hun lompheid Afrika en Amerika van haar wortels afgerukt. Afrikanen werden gekleineerd en werden als slaven gebruikt, maar ondanks alle tegenslag hielden ze hun glimlach. Sommigen bezwijken onder woede en wrok, wat zeer normaal is als je in het jaar 2011 nog steeds gebukt moeten gaan onder scheldwoorden als “neger”. Westerlingen en/of Aziaten moeten niet denken dat ze superieur zijn want moest iedereen zo “westers” leven, schoot er van onze planeet niets meer over! Eigenlijk zijn we onze blauwe planeet aan het verkloten. Die ecologische prietpraat haalt niets uit want ondertussen schieten nieuwe petroleumeilanden als paddenstoelen uit de grond. We zullen op een dag verschieten wanneer we terug twee stenen tegeneen moeten slaan om vuur te maken! Bende fascisten.

✉ Evert Mouw op 2011-09-07

Ah, we hebben weer een weinig ontwikkelde en links-geïndoctrineerde bezoeker. Ouderwetse prietpraat? IQ zegt veel over economische kansen, en gaat dat in toenemende mate blijven doen omdat cognitieve vaardigheden belangrijk zijn in een technologische samenleving. Zonder enige basis IQ afserveren is totaal ongeloofwaardig.

Dat “neger” een scheldwoord is, is voor uw eigen rekening.

En dan komt er een lulverhaal over kolonialisme (feitelijk de oorzaak van vooruitgang en groei van bevolking in Afrika) en wordt ecologie erbij gesleurd. Totaal offtopic, dus ga ik er ook maar niet op in.

✉ Betere wereld op 2011-09-07

De technologische samenleving en dan komt de economische kansen, blablabla. Iedereen steekt zoveel mogelijk geld in eigen zak, voor de rest verandert niet veel.
Ik zou graag uw muil willen zien moest gij als neger uitgescholden worden, je zult niet snel zeggen dat het voor een ander zijn rekening is.
Gelukkig dat er, zoals je noemt, zo’n weinig ontwikkelde linkse rakkers bestaan. Zo krijgt racisme eindelijk een staartje 🙂
Kansen zouden er moeten zijn voor iedereen. Niemand is cultureel lager, intelligentie en kennis worden tussen verschillende culturen gedeeld. fascisten zullen anderen alleen proberen te verdommen.

✉ Evert Mouw op 2011-09-08

Betere wereld: niemand is cultureel lager.

Betere wereld vindt kannibalisme cultureel niet lager:
http://www.theblaze.com/stories/cannibalism-is-dish-served-pipin-hot-in-papua-new-guinea/

Betere wereld vind vrouwenrechten ook maar onbelangrijk:
From Wikimedia Commons, by Marcello Casal Jr/ABr. (Agência Brasil) [CC-BY-2.5-br]

Culturele ontwikkeling en evolutie staat haaks op het idee dat niemand cultureel lager staat. Cultuur en ontwikkeling zijn meetbare, werkelijk bestaande zaken. Uw gelijkheidsdenken, waarbij u zich meer door idealisme dan door realiteitszin laat leiden, is ook schadelijk, want om tot werkelijke progressie te komen moet er altijd gestreefd worden naar het betere.

Betere wereld: kennis wordt tussen verschillende culturen gedeeld.

Volgens mij toch vooral Westerse kennis, en de laatste tijd ook Aziatische kennis, richting de rest. En niet alleen kennis:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingssamenwerking
Het is ook altijd al zo geweest dat kennis zich beweegt van cultureel hoog ontwikkelde gebieden naar laag ontwikkelde gebieden. Uw stelling heeft geen historische of rationele basis.

Deze weblog heeft (wetenschappelijke) argumentatie en rationaliteit hoog in het vaandel. Voor geïnformeerde tegenargumenten is altijd ruimte. Maar voor het lukraak, zonder onderbouwing of bronverwijzing, neerkwakken van achterhaalde stellingen is dit niet de goede plek. Het niveau van de discussie gaat dan wel erg omlaag. Een volgende soortgelijke reactie zal ik daarom verwijderen, en desnoods van een IP block voorzien.

✉ Evert Mouw op 2011-09-09

Bericht van “Anoniem” verwijderd. “Mens van de wereld” aka “Betere wereld” aka “Anoniem” heeft drie maal vanaf hetzelfde netwerk, maar met steeds een andere nick en ook steeds een ander (vals) mailadres, oninhoudelijke en schelderige reacties gegeven. Een betere wereld begint kennelijk, geheel in de traditie van extreemlinks, met anoniem schelden zonder op argumenten in te gaan. Jammer.

✉ Bruynzeel op 2011-11-08

Een tikkeltje bijzonder is het wel als het woord neger als negatief wordt ervaren.
Het is aantoonbaar dat er diverse mensenrassen bestaan. Kan me echter geen voorval herinneren van een chinees of japanner die het erg zou vinden aziaat genoemd te worden. Bij joden ligt het mede door de shoah wat gevoeliger, maar dat is nog begrijpelijk.
Bij arabier zou ik me ook nog een voorstelling kunnen maken vanwege het wel heel erg vaak negatief in het nieuws komen.
Weet ook eerlijk gezegd niet of een arabier een ras is of meer een overgangstype tussen negroïde en blank.
Belangrijk in een discussie over het al dan niet bestaan van verschillende mensenrassen zou de constatering moeten zijn dat we wel allemaal tot hetzelfde ras behoren.
In de dierenwereld is het zo dat het kruisen van verwante soorten wel mogelijk is doch dat de uitkomsten daarvan niet vruchtbaar zijn.
Voorbeelden daarvan zijn muildieren en muilezels (resultaat van het kruisen van paarden en ezels).
Ook bij katachtigen is geëxperimenteerd tussen leeuwen en tijgers. En ook hier geld dat dat wel kan maar dat de producten daarvan (lijgers en teeuwen) niet vruchtbaar zijn.
Bij vermengingen van mensenrassen is geen sprake van een verminderde vruchtbaarheid.
Opvallend bij kruisingen van mensenrassen is dat het blanke ras door alle andere rassen gedomineerd wordt.


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.