Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

NAVO vs Anonymous

Leiders van het sterkste militaire bondgenootschap ter wereld hebben gewaarschuwd dat ze zonodig op zullen treden tegen Anonymous. Jawel, die losse groep anonieme hackers, gestart op 4chan (“fortune”), die een paar websites tijdelijk hebben platgelegd met DDoS aanvallen, om hun steun voor WikiLeaks kracht bij te zetten. Dat de NAVO zich nu zorgen maakt over zo’n groep zegt veel over het belang van ICT en moderne communicatie in de wereld.

Ik las er bij puur toeval over omdat ik erover las op de fefemama blog (te lezen via zo ongeveer het oudste internet protocol: telnet, en geschreven met Google Go).

Post #391, Wed Jun 1 21:54:50 CEST 2011
Ach du scheisse, raeumt mal euren Bombenschutzkeller frei:
NATO report threatens to ‘persecute’ Anonymous. Passt ja
wunderbar dazu, dass die Amis sich vorbehalten militaerisch
gegen “Cyberangriffe” zurueckzuschlgen. Ich tippe ja auf
Streubomben als Mittel der Wahl, wenns darum geht eine
fiese Anonymous-Partisanenzelle auszubomben.

Het symbool van Anonymous is het Guy Fawkes masker, bekend geworden van V for Vendetta:

Anonymous

De reactie van de NAVO bevestigt precies het bestaansrecht van Anonymous. Gevestigd, georganiseerd en sterk versus nieuw, chaotisch en slim: interessante tijden. Genoeg stof om veel over te schrijven en lang over te denken – maar ik zou de lezer verpesten als ik dat zou doen. Denk zelf eens na: gaan we anders denken en voelen door moderne communicatietechnologie? En hoe dan?


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.