Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 1 min

Mijn studie, of wat ik momenteel doe

uitvoer van mijn Grid MRI programma

Vrienden en familie vragen zich wel eens af wat ik nou eigenlijk studeer. Vorig jaar studeerde ik af bij politicologie aan de Universiteit Leiden, maar twee jaar terug was ik meer bezig met vakken bij informatica (LIACS) en geneeskunde (LUMC). Zit er ook nog structuur in?

En om het nog wat ingewikkelder te maken: voordat ik ging studeren heb ik ook nog mijn certificatie als Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) behaald, evenals enkele andere IT certificaten.

En nu? Momenteel ben ik bezig met een master medical informatics bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het Academisch Medisch Centrum (AMC). Zo heb ik laatst voor een grid computing projectje een programma geschreven dat simpele bewerkingen op MRI scans kan doen.

Ik geloof dat zowel de gezondheidszorg als de automatisering groeimarkten zijn, en dat toepassing van inzichten en toepassingen uit de informatica nuttig kunnen zijn voor de geneeskunde. Daarom ben ik blij een informatiekundige opleiding te hebben gevonden die daar precies op aansluit. De mensen die mij kennen zullen zich nog herinneren dat ik iedereen spamde voor een enquête over het elektronisch patiënten dossier (EPD), wat resulteerde in een scriptie.

In februari en maart volg ik behalve een informatiekundig vak over user interfaces en de evaluatie van informatiesystemen ook het vak longziekten bij geneeskunde (AMC). Daarna nog ca. 9 maanden stage lopen, hoe dat ingevuld gaat worden is nu nog niet helemaal duidelijk.

Hieronder tenslotte een overzichtje van mijn studietraject. Klik op het plaatje voor de volledige grootte.

studieschema

(Klik op het kleine plaatje voor de volledige grootte.)

Reacties

✉ Ward op 2011-01-17

Ha wat leuk, ik ga ook eens zo’n flowchart maken. Is volgens mij best grappig 😀 Al lopen ze bij mij minder in elkaar over 🙂

Succes met de stage!
Groetjes,
Ward

✉ Christiaan op 2011-01-17

Sterker nog, mijn stagebedrijf gelooft er in dat Healthcare en ICT dé groeimarkten zijn voor ten minste het komende decennium. En ik geloof het ook, en my oh my, wat is the stage tasty, zit overal middenin 😀


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.